Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.5°C24.3°C
4 BF 29%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.3°C24.8°C
4 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.9°C28.7°C
4 BF 39%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C23.8°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
3 BF 23%
Βόλος / Παραμένουν τα προβλήματα στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ - Ατέλειωτη ταλαιπωρία για τους ασθενείς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βόλος / Παραμένουν τα προβλήματα στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ - Ατέλειωτη ταλαιπωρία για τους ασθενείς

Πινακίδα φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ
Φωτογραφία αρχείου

Συνεχίζει η ταλαιπωρία για ασθενείς και εργαζόμενους στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στον Βόλο, καθώς ένα μήνα μετά την πρώτη πλημμύρα που «χτύπησε» την περιοχή, η κατάσταση παραμένει τραγική 

Το φαρμακείο δεν διαθέτει ψυγείο φύλαξης των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) - γενικά φαρμάκων, που πρέπει να συντηρηθούν σε συγκεκριμένη θερμοκρασία ψυγείου - με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και ασθενείς να παλεύουν με τις παγοκύστες να διατηρήσουν τα φάρμακα, που σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να διανύσουν και κάποια χιλιόμετρα από την μια περιοχή του νομού Μαγνησίας στην άλλη.

Η ομαλή λειτουργεία του φαρμακείου, που στεγάζεται στο κεντρικό κτίριο του ΕΦΚΑ δεν έχει ακόμα διασφαλιστεί. Το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ παραμένει χωρίς τηλέφωνα, ενώ ηλεκτροδοτείται από γεννήτριες.

Ασθενής δικαιούχος ΦΥΚ με αναπηρία καταγγέλλει στην ΕΡΤ Βόλου, ότι η ταλαιπωρία του δεν έχει τελειωμό. Έστειλε δικό του άνθρωπο, προκειμένου να παραλάβει τα φάρμακα, που δικαιούται. Ωστόσο, όπως περιέγραψε, φτάνοντας στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ με συνταγογραφημένα ήδη τα ΦΥΚ, οι αρμόδιοι υπάλληλοι ενημέρωσαν, ότι πρώτα θα έπρεπε να δώσει τους κωδικούς συνταγογράφησης και μετά θα τα έφερναν από την φαρμακαποθήκη, που βρίσκεται στην ΒΙΠΕ Βόλου, διότι δεν έχουν ψυγείο συντήρησης των φαρμάκων.

Πράγματι έτσι και έγινε. Δόθηκε η παραγγελία και ο άνθρωπος έφυγε, αφού το ενημέρωσαν, ότι θα καλούσαν εκείνοι όταν τα φάρμακα θα βρίσκονταν στο φαρμακείο. Ο ίδιος είπε ότι ο «Γολγοθάς» της ταλαιπωρίας συνεχίστηκε, αφού, όταν ενημερώθηκε από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, ότι τα φάρμακά του βρίσκονται πλέον στο φαρμακείο, έπρεπε να παραληφθούν άμεσα για να μην ξεπαγώσουν οι παγοκύστες και αλλοιωθούν τα φάρμακα υψηλού κόστους.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ο δικαιούχος των ΦΥΚ δεν ζει στην πόλη του Βόλου, είναι άτομο με κινητική αναπηρία, οπότε κάποιος άλλος θα έπρεπε δυο φορές να πάει και να έρθει μια διαδρομή χιλιομέτρων, υπό τις συνθήκες της λάσπης και του κυκλοφοριακού κομφούζιο που επικρατεί, λόγω των πλημμυρών, ώστε να φτάσουν τα φάρμακα στον ασθενή- αποδέκτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL