Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
17.8°C21.2°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.7°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.1°C
4 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.1°C
3 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.4°C17.4°C
2 BF 85%
Κακοκαιρία Daniel / Σφίγγει και τη Λάρισα ο κλοιός των νερών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία Daniel / Σφίγγει και τη Λάρισα ο κλοιός των νερών

ΛΑΡΙΣΑ ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΒΑΡΚΑ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI

Η θεσσαλική πρωτεύουσα δεν έχει αποφύγει οριστικά τον κίνδυνο από τους τεράστιους όγκους νερού που έχουν πέσει τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή, ενώ ο παρακείμενος Πηνειός αποτελεί επίσης αιτία έντονης ανησυχίας για τις τοπικές Αρχές και τους κατοίκους.

Ήδη στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας έχουν καταγραφεί εγκλωβισμοί από τα νερά, όπως στα χωριά του Δήμου Κιλελέρ, αλλά και μεγάλες ζημιές σε κτίρια, κατοικίες και επιχειρήσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις, χρειάστηκαν βάρκες για να απομακρυνθούν άνθρωποι σε ασφαλές σημείο, όπως περιγράφει σε εκτενές θέμα της η τοπική Θεσσαλία.

Στην οδό Βόλου, στην ανατολική είσοδο της πόλης, καταστήματα και επιχειρήσεις είδαν τα υπόγειά τους να πλημμυρίζουν, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε εμπορεύματα και εξοπλισμό. Μάλιστα, σε μία περίπτωση αναφέρθηκε τραυματισμός από την δύναμη της εισροής των νερών. Σε άλλο κατάστημα, η ορμή των υδάτων διέλυσε βιτρίνες και παρέσυραν ό,τι βρήκαν στο διάβα τους.

Σε εξέλιξη είναι η προσπάθεια του Δήμου για δημιουργία αναχωμάτων με σακιά γεμάτα άμμο, σε τάφρο που περνάει από ανατολικές και νοτιοανατολικές συνοικίες της πόλης, ώστε να υπάρξει προστασία από τους υδάτινους όγκους που έχουν κατακλύσει τον θεσσαλικό κάμπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Δήμο Κιλελέρ οι δρόμοι έχουν εξαφανιστεί και είναι τεράστιες οι καταστροφές στην γεωργική παραγωγή. Επίσης, πλημμυρικά φαινόμενα έχουν καταγραφεί στο Κάστρο, τη Ραχούλα και αλλού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL