Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
17.5°C20.7°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
14.8°C18.8°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.9°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.7°C21.5°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.4°C
4 BF 82%
Κακοκαιρία Daniel / Σοβαρά προβλήματα σε Επίδαυρο, Ερμιόνη, Κρανίδι, Κόστα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία Daniel / Σοβαρά προβλήματα σε Επίδαυρο, Ερμιόνη, Κρανίδι, Κόστα

ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ DANIEL
Facebook

Η κακοκαιρία Daniel χτύπησε το βράδυ και την Αργολίδα, που από τις πρώτες πρωινές ώρες προσπαθεί να επαναφέρει σε λειτουργική κατάσταση το οδικό της δίκτυο και το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Η μεγάλη ανησυχία των τοπικών Αρχών αφορά τον «δεύτερο γύρο» έντονων βροχοπτώσεων που αναμένεται το μεσημέρι.

Οι οδηγοί και οι κάτοικοι πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί, καθώς έχουν γίνει προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Αργολίδας. 

Ο δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων Σωτήρης Σούχλας ανέφερε ότι οι δρόμοι από Επίδαυρο προς Τροιζηνία και από Γαλατά προς Ερμιονίδα ήταν κλειστοί.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί σε αρκετές περιπτώσεις κλήσεις για βοήθεια. Μέχρι νωρίς το πρωί μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Επιδαύρου, είχαν γίνει 10 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δένδρων και για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλή σημεία. Στο Κρανίδι και την Ερμιονίδα έγιναν ακόμη 25 κλήσεις. Σε τέσσερις περιπτώσεις μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο άτομα που βρίσκονταν εκεί. Σημειώνεται ότι στις γειτονικές Σπέτσες υπήρξαν ακόμη 12 12 κλήσεις.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, το νερό που έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι διπλάσιο σε σχέση με την καταστροφική κακοκαιρία «Ζορμπάς» του 2018.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ περιέγραψε σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές, την Ερμιόνη, το Κρανίδι, την Κόστα και αλλού. 

Χείμαρροι ξεχείλισαν προκαλώντας ζημιές και μεταφέροντας φερτά υλικά σε τμήματα του οδικού δικτύου. Τα μέσα που διαθέτουν οι δήμοι και η Περιφέρεια (σκαπτικά, γκρέιντερ κτλ.) προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία του.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετώπισαν αρκετές περιοχές, στις οποίες γίνεται προσπάθεια να επανέλθει το ρεύμα.

Ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης επίσης ανέφερε μεγάλες ζημιές και ανάρτησε σχετικό οπτικό υλικό, από ζημιές τόσο στη Νέα Επίδαυρο όσο και στη Δήμαινα και την Αρχαία Επίδαυρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL