Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.5°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.3°C18.6°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.8°C16.6°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.8°C15.8°C
4 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 100%
Νοσοκομείο Χαλκίδας / Διαμαρτυρία για τον θάνατο του 46χρονου διανομέα - Ζήτησαν την παραίτηση του διοικητή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νοσοκομείο Χαλκίδας / Διαμαρτυρία για τον θάνατο του 46χρονου διανομέα - Ζήτησαν την παραίτηση του διοικητή

Μηχανάκια διανομέας
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI (φωτογραφία αρχείου)

Την παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας ζητά η ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ, ύστερα και από την ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον θάνατο από θερμοπληξία του 46χρονου εργαζόμενου, η οποία αγνοούσε το γεγονός πως ο τελευταίος ήταν διανομέας και μάλιστα ανασφάλιστος, και άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα εργασίας μέσα σε συνθήκες καύσωνα.

Αντιπροσωπεία της ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ βρέθηκε σε κινητοποίηση στο νοσοκομείο Χαλκίδας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον άδικο θάνατο του εργαζόμενου διανομέα, που τον άφηναν να παραδίδει παραγγελίες μέσα στην αβάσταχτη ζέστη, παρά τις απαγορεύσεις.

Στην διαμαρτυρία τους, τόνισαν την εγκληματική έλλειψη μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, που έχουν ως αποτέλεσμα περιστατικά όπως αυτό στην Χαλκίδα την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι ίδιοι, βρέθηκαν ενώπιον του διοικητή του νοσοκομείου και του ζήτησαν να παραιτηθεί εξαιτίας της δήλωσής του. «Είμαστε εδώ και θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα στη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων», είναι το μήνυμά τους.

«Είναι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί», σημειώνει ένας από τους εργαζόμενους που βρέθηκε στην κινητοποίηση, με έναν άλλον να συνεχίζει: «Η δήλωση αυτή από τον διοικητή του νοσοκομείου αποτελεί πρόκληση του κοινού αισθήματος των εργαζομένων, των ανασφάλιστων εργαζομένων που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και τους ονομάζουμε παράτυπους».

Θα μείνει στην ιστορία ότι ο 46χρονος νεκρός ήταν διανομέας όσα χρόνια και αν περάσουν, δηλώνουν με νόημα οι εργαζόμενοι που διαμαρτυρήθηκαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL