Το πιο απάνθρωπο πρόσωπο της πυρκαγιάς έχει φανεί τις τελευταίες ώρες, με τα ατελείωτα ενεργά μέτωπα να καίνε τη «σάρκα» ολόκληρης της χώρας, χωρίς ακόμα να φαίνεται φως στο «τούνελ» της κατάσβεσης.
Ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, ζώα και όχι μόνο, βρίσκονται συχνά αβοήθητα μπροστά στην ανυπέρβλητη απειλή της φωτιάς που θερίζει αυτή την στιγμή το Νέο Κουβαρά και τις περιοχές γύρω.
Στις συστάσεις για άμεση εκκένωση των δυστυχώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν όλοι αυτόνομα, με την τελευταία εικόνα της ηλικιωμένης που αδύναμη κείται στα χέρια αστυνομικών να αποτελεί ένα μικρό μόνο δείγμα του δράματος που βιώνει αυτή τη στιγμή η χώρα μας.
Η ηλικιωμένη γυναίκα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στο πλαίσιο των επιχειρήσεων απεγκλωβισμού στα απειλούμενα από την φωτιά σπίτια.
Σε βίντεο που κυκλοφορεί, φαίνεται η ηλικιωμένη γυναίκα στα χέρια αστυνομικού, έχοντας ακόμη το μαξιλάρι και το σεντόνι της, αφού λογικά προηγουμένως βρισκόταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι της. Η ίδια πάσχει από σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Εάν δεν την εντόπιζαν θα είχε παραδοθεί ή στις φλόγες, ή στην αποπνικτική από τον μαύρο καπνό ατμόσφαιρα.
