Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Θεσσαλονίκη / Εκτός νοσοκομείου η εθελόντρια που δαγκώθηκε από οχιά - Οι πρώτες δηλώσεις της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Εκτός νοσοκομείου η εθελόντρια που δαγκώθηκε από οχιά - Οι πρώτες δηλώσεις της

Κωνσταντία οχιά Θεσσαλονίκη
SCREENSHOT

Κατάφερε και βγήκε από το νοσοκομείο η 39χρονη Κωνσταντία, η εθελόντρια που βοήθησε στον απεγκλωβισμό μιας οχιάς από σχολείο της Θεσσαλονίκη τον προηγούμενο μήνα.

Η ίδια έδωσε μάχη για την ζωή της, αφού το ερπετό την δάγκωσε με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη και αιμοδυναμικά ασταθής στην εντατική του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Η 39χρονη Κωνσταντία έπαθε αναφυλακτικό σοκ από το δάγκωμα και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία.

Οι πρώτες δηλώσεις της

Στη μνήμη του Γιώργου Καραϊβάζ, όπως η ίδια δήλωσε, βγήκε στον αέρα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», με σκοπό να μιλήσει για την περιπέτεια με την υγεία της.

Όπως εξηγεί η 39χρονη εθελόντρια, «δέχτηκα δάγκωμα από ένα ζώο. Αγαπώ όλα τα ζώα, έτσι έχω μάθει από την οικογένειά μου». Αναφέρει, μάλιστα, πως ο πατέρας της ακόμα συνεχίζει εθελοντικά «με ένα τσουβάλι τροφή στο αμάξι του, να ταΐζει όλα τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά». «Έτσι έχω μεγαλώσει και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει», είπε χαρακτηριστικά.

Η Κωνσταντία, βγαίνοντας στην συγκεκριμένη εκπομπή θέλει να «διορθώσει και κάποια πράγματα», καθώς πρόκειται για παραπληροφόρηση. «Δεν είμαι ερπετολόγος, δεν είμαι βιολόγος», ξεκαθαρίζει η εθελόντρια.

Το «ευχαριστώ» στο ιατρικό προσωπικό

«Θέλω να ευχαριστήσω οπωσδήποτε τους γιατρούς, το ΕΚΑΒ για την ταχύτητά τους, τον γιατρό που με διασωλήνωσε, τους γιατρούς μέσα στο Παπανικολάου και τους νοσηλευτές μέσα στο Παπανικολάου στην Α’ ΜΕΘ και στην Α’ Γενική Παθολογική Κλινική που δίνουν, με τις ελλείψεις που έχουνε λόγω της κατάστασης που ζούμε σε αυτή τη χώρα, το 200% του εαυτού τους», είναι τα λόγια της 39χρονης που παραλίγο να χάσει τη ζωή της από το δάγκωμα του φιδιού.

Η ίδια, μάλιστα συμπλήρωσε: «θα παρακαλούσα πραγματικά το ελληνικό κράτος να βοηθήσει με ενίσχυση προσωπικού αυτούς τουε ανθρώπους. Του χρωστάω τη ζωή μου αλλά όχι μόνο τη δική μου, γιατί όταν μπήκα στην παθολογική κλινική και είχα πλέον αντίληψη, έβλεπα ανθρώπους προγραμματισμένους, χαμογελαστούς, να τρέχουν όχι μόνο για εμένα, αλλά για όλους τους ασθενείς».

Τι θυμάται από την στιγμή του δαγκώματος

Όπως περιγράφει η 39χρονη, θυμάται πως είπε το όνομά της στους διασώστες μετά το δάγκωμα και μετά τίποτα.

«Εγώ από τις 26 Μαΐου, θυμάμαι ότι ένιωσα το γδαρσιματάκι, γιατί είναι γδαρσιματάκι, μικρότερο από μέλισσας, δεν είναι δάγκωμα. Ήταν τόσο ατυχηματικό… Θυμάμαι το ΕΚΑΒ, να μου λένε πώς σε λένε και να λέω ότι είμαι η Κωνσταντία Ουγγαρίδου και μετά τίποτα», αναφέρει συγκεκριμένα η ίδια.

Όπως σημειώνει, άνοιξε τα μάτια τις στις 2 Ιουνίου μετά από τρεις προσπάθειες των γιατρών. «Οι προσευχές του κόσμου και των φίλων μου με γύρισαν πίσω», δηλώνει η 39χρονη.

Τέλος, η 39χρονη φιλόζωη εθελόντρια, απεύθυνε έκκληση στον κόσμο «να κάνει προληπτική ιατρική, για να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πώς να προφυλαχθεί. Να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας στην καθημερινή μας ζωή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL