Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Κοινωνική Ασφάλιση / Κινητοποίηση ενάντια στην είσοδο των Golden Boys Χατζηδάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κοινωνική Ασφάλιση / Κινητοποίηση ενάντια στην είσοδο των Golden Boys Χατζηδάκη

AVGI.GR

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μπροστά από το ΣτΕ, πραγματοποίησαν σήμερα νωρίς το πρωί εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ και συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να εμποδίσουν την εφαρμογή του νόμου Χατζηδακη (4892/2022) η οποία εισάγει Golden Boys στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).

Όπως επισημάνθηκε στο avgi.gr από τους συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, πρόκειται για τοποθετήσεις προσώπων από την ελεύθερη αγορά, γεγονός που συμβαίνει στη δημόσια διοίκηση για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση, ανοίγοντας έτσι την πόρτα για συνολικότερη εφαρμογή του μέτρου.

Η συγκέντρωση, η οποία συνοδεύτηκε από στάση εργασίας σε όλες τις δομές και υπηρεσίες του ΕΦΚΑ από την αρχή του ωραρίου μέχρι τις 11, έγινε με φόντο την εκδίκαση της προσφυγής κατά του νόμου από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και την ΑΔΕΔΥ, μετά από αναβολή της τον περασμένο Απρίλιο, με τον χρόνο έκδοσης της απόφασης να μην έχει προσδιοριστεί.

https://www.youtube.com/watch?v=yRz9pvhvr9k

Κατά τη διάρκεια της συμβολικής διαδήλωσης οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα που στρέφονταν ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εκμετάλλευση των οργανισμών κατά το δοκούν: «Με αίμα έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για ιδιώτες και για διάλυση» - «Τα ταμεία είναι του λαού και όχι το τσιφλίκι του κάθε υπουργού».

Σε αντίστοιχο πνεύμα κινήθηκαν και τα πανό που κρατούσαν και κρέμασαν στα κάγκελα του ΣτΕ, λέγοντας «όχι στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης».

Άνθρωπος με ντουντούκα
AVGI.GR

Στο ίδιο πλαίσιο η Ομοσπονδία σημείωνε στην ανακοίνωση της ότι πρόκειται για μια πολιτική «η οποία προωθεί τους ιδιώτες μάνατζερ σε θέσεις ευθύνης στον ΕΦΚΑ, φαλκιδεύοντας την υπόσταση και τη λειτουργία του μοναδικού δημόσιου ασφαλιστικού οργανισμού στην Ελλάδα».

Ο αγώνας αυτός, προσέθετε, δεν είναι συντεχνιακός «καθώς αφορά το παρόν και το μέλλον του ίδιου του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος όπως και τα δικαιώματα των εργαζόμενων συνολικά στον δημόσιο τομέα, για να μην υπάρξουν ιδιώτες μάνατζερ σε θέσεις ευθύνης και στις άλλες υπηρεσίες του δημοσίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL