Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Λόφος Κοπανά / Τελεσίδικα δασική η έκταση - Ένα βήμα πιο κοντά στη δικαίωση οι κάτοικοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λόφος Κοπανά / Τελεσίδικα δασική η έκταση - Ένα βήμα πιο κοντά στη δικαίωση οι κάτοικοι

Γήπεδο ποδοσφαίρου
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ένα βήμα πιο κοντά στην τελική δικαίωση για τον λόφο Κοπανά και τη δικαστική διαμάχη με 17 ιδιώτες, χαρακτηρίζει την απόφαση της επιτροπής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τον δασικό χαρακτήρα του λόφου και της ευρύτερης περιοχής, ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει ο ίδιος την Μεγάλη Τετάρτη (12/4) εξετάστηκαν από την αρμόδια Επιτροπή του υπουργείου Περιβάλλοντος, οι αντιρρήσεις των ιδιωτών διεκδικητών της έκτασης, κατά του Δασικού Χάρτη του Δήμου Βύρωνα.

Χθες, γνωστοποιήθηκε ότι η Επιτροπή του υπουργείου με την απόφασή της (ΑΔΑ: 9Φ1Ζ4653Π8-ΦΒ8), απέρριψε συνολικά τις αντιρρήσεις των ιδιωτών και σφράγισε τελεσίδικα τον δασικό χαρακτήρα της περιοχής.

facebook/GrigKatopodis

Επισημαίνεται ότι στη διαδικασία εξέτασης από την επιτροπή του ΥΠΕΝ, παρέστη ο δήμος Βύρωνα καταθέτοντας υπόμνημα με το οποίο αντέκρουσε τα επιχειρήματα των δήθεν ιδιοκτητών της περιοχής.

«Η εξέλιξη αυτή μας δικαιώνει στον αγώνα που δίνουμε αδιάκοπα για να προασπίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα του λόφου Κοπανά. Η συγκεκριμένη απόφαση σημαίνει ότι η διεκδικούμενη από τους ιδιώτες έκταση στο Λόφο Κοπανά είναι δασική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ανεξαρτήτως από το ποια θα είναι η απόφαση του Αρείου Πάγου, στην αίτηση αναίρεσης της απόφασης του εφετείου που έχουμε καταθέσει» τονίζει ο κ. Κατωπόδης.

Υπενθυμίζεται ότι 17 ιδιώτες, φερόμενοι ως ιδιοκτήτες έκτασης του λόφου Κοπανά επικαλούνται τίτλους που χρονολογούνται επί εποχής οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ο λόφος Κοπανά, αποτελεί έναν χώρο 104 στρεμμάτων που ανήκει στην Β’ Ζώνη Υμηττού, με τα δύο ιστορικά θέατρα, «Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού». Επίσης περιλαμβάνει αθλητικές εγκαταστάσεις, το αναψυκτήριο «Άστρα», καθώς και άλλους ανοιχτούς χώρους οι οποίοι αποτελούν πόλο έλξης για τους κατοίκους της περιοχής και ευρύτερα της Αττικής.

Τέλος σημειώνεται ότι οι Δήμοι Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού έχουν καταθέσει αίτηση αναίρεση στον Άρειο Πάγο, σχετικά με την απόφαση του Εφετείου που παραχώρησε σε 17 ιδιώτες τον χώρο. Αναμένεται η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL