Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Θέατρο Βράχων / Στα χέρια του Αρείου Πάγου το ιδιοκτησιακό καθεστώς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θέατρο Βράχων / Στα χέρια του Αρείου Πάγου το ιδιοκτησιακό καθεστώς

Θέατρο βράχων
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Στην κρίση του Αρείου Πάγου είναι πλέον το ιδιοκτησιακό καθεστώς του θεάτρου Βράχων. Χθες συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης επί της απόφασης του Εφετείου, που άσκησαν οι δημοτικές αρχές Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού. Η απόφαση του Αρείου Πάγου για αναπομπή της υπόθεσης στο Εφετείο με σκοπό την επανεξέταση αναμένεται να εκδοθεί σε έξι με δώδεκα μήνες.  

«Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο υποστηρίξαμε ότι τα θέατρα Βράχων είναι δημόσια», σχολιάζει στην ΑΥΓΗ ο δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού, Τάσος Μπινίσκος. «Ως εκ τούτου ευελπιστούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα, προκειμένου το Εφετείο να κρίνει εκ νέου την υπόθεση και αποδεχθεί ότι τα θέατρα πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο, ώστε αυτό με τη σειρά του να τα παραχωρήσει ως ιδιοκτησία στους Δήμους Βύρωνα και Δάφνης – Υμηττού», υπογραμμίζει ο δήμαρχος, Τ.  Μπινίσκος.  

Με την επισήμανση ότι το Εφετείο «δεν έκρινε επί της ουσίας» την υπόθεση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του λόφου Κοπανά, όπου βρίσκονται τα δυο θέατρα Βράχων, όπως και αθλητικές εγκαταστάσεις, ο δήμαρχος Βύρωνα, Άκης Κατωπόδης υπογράμμισε ότι: «Το αρμόδιο πενταμελές τμήμα του Αρείου Πάγου, με βάση και τις γραπτές εισηγήσεις που καταθέσαμε, θα αποφασίσει αν η απόφαση του Εφετείου ήταν σωστή ή αν θα πρέπει να κριθεί και πάλι από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο».  

Ο δήμαρχος Βύρωνα χαρακτήρισε «δύσκολη» την υπόθεση, αλλά όπως υπογράμμισε «είμαστε αισιόδοξοι και ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα μας ικανοποιήσει όλους και θα είναι προς όφελος της κοινωνίας των δήμων μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς ο χώρους του λόφου Κοπανά αποτελεί μια όαση αθλητισμού, αναψυχής και πολιτισμού για ολόκληρη της Αττική». 

Να σημειωθεί ότι η τελευταία απόφαση του Εφετείου απέρριψε τους ισχυρισμούς του Δημοσίου ότι έχει ιδιοκτησιακά ερείσματα στον λόφο Κοπανά, όπου αξιοποιήθηκαν τα παλαιά λατομεία ως χώροι πολιτισμού με το συγκρότημα του Θεάτρου Βράχων και τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα, το Εφετείο αναγνώρισε δικαιώματα κυριότητας στους φερόμενους ως ιδιοκτήτες, οι οποίοι επικαλέστηκαν τίτλους ιδιοκτησίας από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL