Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Πέραμα / «Δεν είναι ατυχία ούτε κακιά στιγμή» - Δυναμικές κινητοποιήσεις στον Πειραιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέραμα / «Δεν είναι ατυχία ούτε κακιά στιγμή» - Δυναμικές κινητοποιήσεις στον Πειραιά

Άνθρωποι με πανό στην πορεία στον Πειραιά
902.gr

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευή μετά και το τραγικό εργατικό δυστύχημα στη Ζώνη Περάματος που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας εργάτης και να τραυματιστούν άλλοι δύο.

Κόσμος στην πορεία στον Πειραιά
902.gr
Πορεία στον Πειραιά για το εργατικό ατύχημα
902.gr
Πορεία στον Πειραιά για το εργατικό ατύχημα
902.gr

Πλήθος κόσμου συμμετείχε το απόγευμα της Τετάρτης στο Παμπειραϊκό συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή με σωματεία, συλλόγους και φοιτητικές οργανώσεις να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ενώ ακολούθησε δυναμική πορεία προς το Πασαλιμάνι. 

Με συνθήματα όπως «ως εδώ! Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών» οι εργαζόμενοι προτάσσουν το σοβαρό ζήτημα των μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια της ζωής τους, αλλά το ζήτημα των ανύπαρκτων υπηρεσιών ελέγχου.

«Εδώ και δύο μέρες είμαστε στους δρόμους μετατρέποντας τη θλίψη για το χαμό του συναδέλφου μας σε οργή και αγώνα», σημείωσε σύμφωνα με το 902.gr ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου.

Κόσμος με πανό στην πορεία στον Πειραιά
902.gr

Από το βήμα της συγκέντρωσης κατήγγειλε το γεγονός ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του είναι «ταγμένοι» στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει τα αιτήματα για μέτρα προστασίας σαν «κόστος», «γραφειοκρατία» και «εμπόδιο» για τις δουλειές στα ναυπηγεία.

Όπως έγινε γνωστό, πρώτη νίκη για τους μεταλλεργάτες είναι πως στο τελικό στάδιο για να αποκτήσει ισχύ νόμου για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου είναι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αλλά και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για να γίνονται έλεγχοι από τις πενταμελείς Επιτροπές όλες τις μέρες της εβδομάδας και σε όλες τις βάρδιες. 

Συλλαλητήριο στον Πειραιά για το εργατικό ατύχημα
902.gr
Συλλαλητήριο στον Πειραιά για το εργατικό ατύχημα
902.gr

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου ενημέρωσε για την πρώτη νίκη που πέτυχαν οι απεργοί, που υποχρέωσαν την υπηρεσιακή κυβέρνηση να εκδώσει ΚΥΑ προκειμένου να γίνονται έλεγχοι από τις πενταμελείς Επιτροπές όλες τις μέρες της εβδομάδας, σε πρωινές και απογευματινές βάρδιες, όπως διεκδικεί εδώ και χρόνια το Συνδικάτο.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος οι οποίοι σύμφωνα με το ΕΚΠ απαιτούν:

-εντατικοποίηση των ελέγχων για τη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας

-ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου

-άμεση επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας και του πυροσβεστικού σταθμού στο Πέραμα με πλήρη εξοπλισμό και την απαραίτητη στελέχωση τους

-άμεση κήρυξη τους ΤΣΣΕ ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών υποχρεωτικής για τις όλες επιχειρήσεις του κλάδου από το υπουργείο Εργασίας και εφαρμογή τους σε όλους τους χώρους εργασίας.

Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας από το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, ενώ διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και την Τρίτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL