Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.9°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
21.3°C28.2°C
2 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
21.6°C24.0°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.1°C26.9°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
28 °C
27.9°C27.9°C
0 BF 26%
Πέραμα / Στην πλατεία Κοραή το απόγευμα η νέα κινητοποίηση των εργαζόμενων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πέραμα / Στην πλατεία Κοραή το απόγευμα η νέα κινητοποίηση των εργαζόμενων

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΡΑΜΑ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Μαζική ήταν και η νέα συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, που ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης από το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

Οι κινητοποιήσεις βρίσκονται στην δεύτερη ημέρα τους, καθώς σωματεία και πολίτες αντιδρούν στις συνθήκες εργασίας που βιώνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι. Σημειώνεται ότι την Δευτέρα σημειώθηκε ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα, που κόστισε την ζωή σε έναν 47χρονο.

Δραματικό μήνυμα έστειλε η σύζυγός του, προκειμένου να ταρακουνηθούν οι υπεύθυνοι, να μην υπάρξει άλλο μεροκάματο του τρόμου, να μην πονέσει άδικα άλλη οικογένεια, όπως τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Τετάρτη υπάρχει δεύτερο «ραντεβού» κινητοποιήσεων, αυτή την φορά στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά, όπου το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί σε παμπειραϊκό συλλαλητήριο.

«Δεν θα ανεχτούμε άλλους νεκρούς για τα κέρδη της εργοδοσίας ... Στην εργασιακή λαίλαπα που μας ετοιμάζουν, εμείς απαντάμε με συσπείρωση και αγώνα. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχίσουν οι εργασιακοί μας χώροι να γίνονται απέραντες "κοιλάδες των Τεμπών"» όπως τονίζεται.


Για δεύτερη μέρα συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευή, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας, της σωματικής ακεραιότητάς τους, της ζωής τους, με αφορμή το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε έναν εργαζόμενο στη Ζώνη Περάματος και οδήγησε στον τραυματισμό ακόμη δύο συναδέλφων του, την περασμένη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια εργασιών σε πλοίο.

Μετά τη μαζική συγκέντρωση στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά, αυτήν την ώρα πραγματοποιούν πορεία στους δρόμους της πόλης, καταγγέλλοντας το προδιαγεγραμμένο έγκλημα: «Δεν είναι ατυχία, ούτε κακιά στιγμή, είναι το κέρδος πάνω απ' τη ζωή», τονίζουν οι απεργοί του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί σε παμπειραϊκό συλλαλητήριο, με αφορμή το εργατικό δυστύχημα, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κοραή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL