Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
19 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
14 °C
12.1°C16.6°C
1 BF 92%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.3°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 100%
Τέμπη / Τι υποστήριξαν τα στελέχη του ΟΣΕ που διώκονται για τη μετάταξη του σταθμάρχη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη / Τι υποστήριξαν τα στελέχη του ΟΣΕ που διώκονται για τη μετάταξη του σταθμάρχη

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι καταθέσεις του πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ, Σπύρου Πατέρα καθώς επίσης και των δυο μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ, αναφορικά με την παράνομη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη στη Λάρισα, ο οποίος εργαζόταν τη βραδιά του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον των τριών στελεχών του ΟΣΕ, έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, από τον περασμένο Απρίλιο, καθώς το επιτρεπτό όριο ηλικίας για μετάταξη ήταν τα 47 έτη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ ισχυρίστηκε ότι ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ για την μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη.

Αργότερα, τα δυο μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ Αθανάσιος Κοτταράς και Στέλλα Κολιοπούλου, υποστήριξαν ότι εισηγήθηκαν νόμιμα τη μετάταξη αφού, σύμφωνα με του ίδιους, τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν ηλικιακό όριο.

Υπενθυμίζεται ότι όπως προκύπτει από το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Απρίλιο αλλά και από την απάντηση του ΟΣΕ στην Επιτροπή, το ηλικιακό όριο είχε μπει ως απαιτούμενο για την κάλυψη της θέσης. Μάλιστα ένα έγγραφο ντοκουμέντο που είχε δει το φως στις αρχές Απριλίου, επιβεβαίωνε το ρουσφέτι.

Μετά τις σημερινές απολογίες τους, και οι τρεις κατηγορούμενοι για πλημμελήματα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αύριο αναμένεται η άφιξη των Ιταλών εμπειρογνωμόνων, τους οποίους έχει καλέσει ο Εφέτης Ανακριτής προκειμένου να εξετάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο δυστύχημα. Τα δεδομένα από το καταγραφικό, θα περιληφθούν στο πόρισμα των ανακριτικών αρχών, το οποίο θα αποτελέσει στοιχείο της δικογραφίας. Επιπλέον, δικαστικοί κύκλοι που επικαλείται η δημόσια τηλεόραση εκτιμούν ότι μετά την κατάθεση του πορίσματος, ενδεχομένως να ανοίξει ο κύκλος των ποινικών διώξεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL