Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.2°C26.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.4°C26.6°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
25 °C
24.9°C25.5°C
4 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
22 °C
21.1°C23.0°C
2 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
23.4°C23.4°C
1 BF 46%
ΑΣΕΠ / Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα - Στο 19% οι επιτυχόντες, δείτε τους πίνακες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΣΕΠ / Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα - Στο 19% οι επιτυχόντες, δείτε τους πίνακες

Υποψήφιοι έξω από το κτίριο του ΑΣΕΠ
INTIME/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Τους πίνακες με τη βαθμολογία των υποψήφιων, αναφορικά με τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ που διενεργήθηκαν στις αρχές του προηγούμενου Μαρτίου, ανακοίνωσε η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το ποσοστό των επιτυχόντων στον διαγωνισμό ανήλθε σε 19,3% σε σύνολο 77.073 υποψηφίων που προσήλθαν σε ένα τουλάχιστον μάθημα, ενώ δεν επιτρέπονται οι ενστάσεις κατά της βαθμολογίας, όπως και επανεξέταση ή νέα βαθμολόγηση των γραπτών.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν την απαιτούμενη βαθμολογία βάσης (55 μονάδες για κάθε μάθημα/δοκιμασία), εμφανίζονται ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα στους Πίνακες Βαθμολογίας, σύμφωνα με τα δηλωθέντα στην αίτησή τους στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι που δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη βαθμολογία βάσης, εμφανίζονται με τον Αριθμό Μητρώου Υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους.

Σημειώνεται ότι όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους, μέσω της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ, αφού προηγουμένως μπουν στις σχετικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Ακόμη, τονίζεται ότι προκειμένου οι επιτυχόντες της πρώτης φάσης να μπορούν να υποβάλουν αίτηση στις προκηρύξεις της δεύτερης φάσης, «πρέπει να έχουν δηλώσει ορθά, σύμφωνα με την Πρόσκληση/Προκήρυξη 2Γ/2022, τα τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών ή/και πρόσθετα προσόντα) ανά κωδικό θέσης». Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση το ΑΣΕΠ δεν έχει προβεί στη συσχέτιση των κωδικών θέσεων με τα δηλωθέντα προσόντα.

Υπενθυμίζεται ότι τους προηγούμενους μήνες υπήρξε σωρεία αντιδράσεων σχετικά με τις συνθήκες του διαγωνισμού, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες σε ορισμένες περιπτώσεις τα θέματα του διαγωνισμού έφτασαν στους υποψήφιους με καθυστέρηση ενώ καταγγέλθηκαν και άλλες παρατυπίες όπως ύπαρξη κινητών τηλεφώνων.

Τέλος σημειώνεται ότι 130 υποψήφιοι είχαν αποστείλει εξώδικο σχετικά με τον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει η ΕΡΤ η πρώτη προκήρυξη θα αφορά μόνιμες προσλήψεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και θα μπορούν να κάνουν αίτηση αποκλειστικά και μόνο όσοι βρίσκονται στους πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Διοριστέοι θα κρίνονται όσοι προηγούνται σε βαθμολογία ανά κλάδο και ειδικότητα στους πίνακες του ΑΣΕΠ.

Οι προκηρύξεις θα ζητούν επίσης από τους υποψηφίους και κάποια πρόσθετα και τυπικά προσόντα, που θα είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή των υποψηφίων.

Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού θα πρέπει να κάνουν αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ. Σε δεύτερη φάση θα καλούνται να υποβάλλουν και τα δικαιολογητικά, που αποδεικνύουν τα προσόντα που έχουν επικαλεστεί κατά την ηλεκτρονική τους αίτηση. Να σημειωθεί ότι επιτυχόντες στον γραπτό διαγωνισμό θεωρούνται μόνο όσοι έχουν πιάσει τη βάση και στα δύο μαθήματα που εξετάστηκαν.

Η βάση έχει οριστεί στις 55 μονάδες για κάθε μάθημα. Η συνολικά βαθμολογία των υποψηφίων προκύπτει από το άθροισμα της σταθμισμένης βαθμολογίας που έχει συγκεντρώσει κάθε υποψήφιος και στα δύο μαθήματα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Επιτυχόντες

Αποτυχόντες

Σημειώνεται ότι η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ αντιμετωπίζει κατά διαστήματα προβλήματα

Η ανακοίνωση του ΑΣΕΠ:

«Η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (Κ.Ε.Δ.) ανακοινώνει την έκδοση και καταχώριση στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. των Πινάκων Βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης των υποψηφίων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που έλαβαν μέρος στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό (Πρόσκληση / Προκήρυξη 2Γ/2022 – Φ.Ε.Κ. 75/21.11.2022/τ. Α.Σ.Ε.Π.), σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4765/2021 (Α΄ΣΤΑΔΙΟ).

Η έκδοση των ανωτέρω Πινάκων Βαθμολογίας υπάγεται στις εξαιρέσεις της παρ. 3ε΄ του άρθρου 27 του ν. 5043/2023 «Ρύθμιση προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά την προεκλογική περίοδο- Τροποποίηση άρθρου 28 του ν.2190/1994».

Οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν την απαιτούμενη βαθμολογία βάσης (55 μονάδες για κάθε μάθημα/δοκιμασία), εμφανίζονται ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα στους Πίνακες Βαθμολογίας, σύμφωνα με τα δηλωθέντα στην αίτησή τους στοιχεία. Σημειώνεται ότι το ποσοστό των επιτυχόντων στον διαγωνισμό ανήλθε σε 19,3% σε σύνολο 77.073 υποψηφίων που προσήλθαν σε ένα τουλάχιστον μάθημα.

Οι υποψήφιοι που δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη βαθμολογία βάσης, εμφανίζονται με τον Αριθμό Μητρώου Υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους.

Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους, μέσω της ιστοσελίδας του Α.Σ.Ε.Π., αφού προηγουμένως εισέλθουν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του με τα στοιχεία σύνδεσής τους, ακολουθώντας τη διαδρομή: www.asep.gr → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Αποτελέσματα → Γραπτά-Βαθμολογίες.

Άσκηση ενστάσεως κατά της βαθμολογίας, όπως και επανεξέταση ή νέα βαθμολόγηση των γραπτών, δεν επιτρέπεται.

Προκειμένου οι επιτυχόντες του Α΄ΣΤΑΔΙΟΥ, να μπορούν να υποβάλουν αίτηση στις προκηρύξεις του Β΄ΣΤΑΔΙΟΥ, πρέπει να έχουν δηλώσει ορθά, σύμφωνα με την Πρόσκληση/Προκήρυξη 2Γ/2022, τα τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών ή/και πρόσθετα προσόντα) ανά κωδικό θέσης. Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση το ΑΣΕΠ δεν έχει προβεί στη συσχέτιση των κωδικών θέσεων με τα δηλωθέντα προσόντα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL