Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Διαγωνισμός ΑΣΕΠ στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου - Δεν το τόλμησε ποτέ κανείς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Διαγωνισμός ΑΣΕΠ στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου - Δεν το τόλμησε ποτέ κανείς

ΑΣΕΠ
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Για πρωτοφανές «εμπόριο ελπίδας» από πλευράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργείου Εσωτερικών, που όρισαν την 4η Μαρτίου ως ημέρα διεξαγωγής των γραπτών εξετάσεων του ΑΣΕΠ, λίγο πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, κάνουν λόγο σε κοινή δήλωσή τους ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης, ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόρης Θεοδωράκης και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τάνια Καραγιάννη, μετά από συνάντηση που είχαν με το προεδρείο του ΑΣΕΠ.

«Πρόκειται, καταφανώς, για μία ακόμα προεκλογική εξαπάτηση, δεδομένου ότι σύμφωνα με την προκήρυξη δεν αφορά σε διορισμό σε συγκεκριμένες θέσεις, αλλά απλώς στην κατάρτιση πίνακα κατάταξης για μελλοντικές προσλήψεις, όποτε αυτές γίνουν» σημειώνουν τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας ότι στον γραπτό διαγωνισμό  έχουν δηλώσει συμμετοχή 108.000 κατά βάση νέοι και νέες που αγωνιούν για μία θέση εργασίας κι ένα μισθό αξιοπρέπειας

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθυμίζουν ότι το ΑΣΕΠ είναι μια κατάκτηση για τη χώρα από το 1994 και ότι τότε η ΝΔ είχε καταψηφίσει τον επίμαχο νόμο. Παρατηρούν ακόμη ότι σ’ αυτά τα σχεδόν 30 χρόνια πολλοί προσπάθησαν να παρακάμψουν το ΑΣΕΠ, να το βάλλουν ως διακοσμητικό σε επιτροπές «ποτέ όμως κανείς δεν διανοήθηκε να το εντάξει στον σκληρό πυρήνα της προεκλογικής περιόδου, όπως σήμερα επιχειρούν οι κκ. Μητσοτάκης και Βορίδης»

Οι Κ. Ζαχαριάδης, Γρ. Θεοδωράκης και Τάνια Καράγιαννη ξεκαθαρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σέβεται το ΑΣΕΠ, αποδέχεται πλήρως το αδιάβλητο και αντικειμενικό των διαδικασιών του, καταγγέλλει όμως την παλαιοκομματική συμπεριφορά της ΝΔ που κάνει εμπόριο ελπίδας λίγες βδομάδας πριν την κάλπη. «Ο κόσμος βλέπει, ξέρει, παρακολουθεί και τους έχει καταλάβει» καταλήγουν στην κοινή δήλωσή τους.

Ολόκληρη η κοινή δήλωση Ζαχαριάδη, Θεοδωράκη και Καραγιάννη

«Σε ένα πρωτοφανές "εμπόριο ελπίδας" επιδίδονται κυβέρνηση και Υπουργείο Εσωτερικών, λίγο πριν την προκήρυξη των εθνικών εκλογών, ορίζοντας την 4η Μαρτίου ως ημέρα διεξαγωγής των γραπτών εξετάσεων του ΑΣΕΠ, έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση κι ενώ -βάσει νόμου- ο διαγωνισμός θα έπρεπε να έχει ήδη διεξαχθεί από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Πρόκειται, καταφανώς, για μία ακόμα προεκλογική εξαπάτηση, δεδομένου ότι σύμφωνα με την προκήρυξη δεν αφορά σε διορισμό σε συγκεκριμένες θέσεις, αλλά απλώς στην κατάρτιση πίνακα κατάταξης για μελλοντικές προσλήψεις, όποτε αυτές γίνουν. 

Σημειώνεται, ότι στον εν λόγω γραπτό διαγωνισμό  έχουν δηλώσει συμμετοχή 108.000 υποψήφιοι και υποψήφιες και κατά βάση συμμετέχουν νέοι και νέες που αγωνιούν για μία θέση εργασίας κι ένα μισθό αξιοπρέπειας. 

Το ΑΣΕΠ είναι μια κατάκτηση για τη χώρα από το 1994 και το οφείλουμε στον αείμνηστο Αναστάσιο Πεπονή και στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου που πήρε τη νομοθετική πρωτοβουλία. Θυμίζουμε ότι η τότε ΝΔ είχε καταψηφίσει τον επίμαχο νόμο. 

Σε αυτά τα σχεδόν 30 χρόνια πολλοί προσπάθησαν να παρακάμψουν το ΑΣΕΠ, να το βάλλουν ως διακοσμητικό σε επιτροπές ποτέ όμως κανείς δεν διανοήθηκε να το εντάξει στον σκληρό πυρήνα της προεκλογικής περιόδου, όπως σήμερα επιχειρούν οι κκ. Μητσοτάκης και Βορίδης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σέβεται το ΑΣΕΠ, αποδέχεται πλήρως το αδιάβλητο και αντικειμενικό των διαδικασιών του, καταγγέλλει όμως την παλαιοκομματική συμπεριφορά της ΝΔ που κάνει εμπόριο ελπίδας λίγες βδομάδας πριν την κάλπη. 

Ο κόσμος βλέπει, ξέρει, παρακολουθεί και τους έχει καταλάβει».


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL