Προσγειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και τις εγκαταστάσεις της 112 ΠΜ το μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε στην χώρα μας 17 άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλους υπηκόους) μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και έναν τραυματία χειρουργημένο στα πόδια, καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων από το Σουδάν όπου μαίνεται η εμφύλια σύρραξη.
Ο τραυματίας (χειρουργήθηκε αρχικά σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο) θα μεταφερθεί στο Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401.
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος μετέβη στην Αίγυπτο την Κυριακή με στρατιωτικό και ιατρικό προσωπικό και στη αναχώρησε από την στρατιωτική βάση του Ασουάν για το Τζιμπουτί, από όπου παρέλαβε τους 17 και έφτασε στην Ελλάδα, αφού προηγουμένως έκανε και πάλι ενδιάμεση στάση στο Ασουάν προκειμένου να ανεφοδιαστεί. Η διάρκεια του πρώτου σκέλους της πτήσης από το Τζιμπουτί στην βάση του Ασουάν στην Αίγυπτο ήταν 5 ώρες και άλλες 4 ώρες το δεύτερο σκέλος μέχρι την Ελευσίνα.
