Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.1°C18.2°C
3 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.3°C
4 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.0°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 47%
Γιάνης Βαρουφάκης / Ελεύθερος με περιοριστικό όρο ο 19χρονος κατηγορούμενος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιάνης Βαρουφάκης / Ελεύθερος με περιοριστικό όρο ο 19χρονος κατηγορούμενος

Ο Γιάνης Βαρουφάκης
INTIME/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ

Ελεύθερος υπό τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε ο 19χρονος κατηγορούμενος αναφορικά με την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κατηγορούμενος μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται και ο 17χρονος συλληφθέντας για την ίδια υπόθεση αφέθηκε ελεύθερος την προηγούμενη Τετάρτη. Επιπλέον, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο Γ. Βαρουφάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, ο εν λόγω κατηγορούμενος δεν συμμετείχε στην επίθεση αλλά είχε ρόλο «τσιλιαδόρου».

Χθες, ο 35χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε ταυτοποιηθεί μέσω βίντεο, που ήρθε στη δημοσιότητα, από το βράδυ της επίθεσης, προσήχθη το απόγευμα της Πέμπτης στην ασφάλεια Αττικής και λίγες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Για τον ίδιο, η ανακρίτρια θα μελετήσει τα στοιχεία και εφόσον το κρίνει θα ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ώστε να τον καλέσει σε απολογία.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 κατέθεσε την Παρασκευή στην ανακρίτρια σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε στα Εξάρχεια πριν από μία εβδομάδα, ότι είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών.

Ο Γ. Βαρουφάκης ζήτησε παράλληλα την αποπομπή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος, όπως είπε, έσπευσε να μιλήσει για ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, προτού καλά - καλά καταθέσει στην αστυνομία ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Βαρουφάκης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι αδιανόητο σε ένα κράτος - μέλος της ΕΕ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να μιλάει πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες από τις αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL