Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.3°C17.8°C
4 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
3 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 39%
Γιάνης Βαρουφάκης / Αφέθηκε ελεύθερος ο 35χρονος που είχε προσαχθεί για τον ξυλοδαρμό του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιάνης Βαρουφάκης / Αφέθηκε ελεύθερος ο 35χρονος που είχε προσαχθεί για τον ξυλοδαρμό του

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στην πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Σε νέα προσαγωγή για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη προχώρησε η αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 δέχτηκε, πριν λίγες ημέρες επίθεση από ομάδα ατόμων έξω από εστιατόριο, στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας 35χρονος, ο οποίος φέρεται να είχε ταυτοποιηθεί μέσω βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, προσήχθη το απόγευμα της Πέμπτης (16/3) στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας. Λίγες αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Κατά πληροφορίες ήταν ανάμεσα στα άτομα που προσήγαγε η Αστυνομία στις διαδηλώσεις για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σημειώνεται ότι ένας 17χρονος που συνελήφθη για την επίθεση αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ένας 19χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή.

Μιλώντας στον Ant1, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, είχε πει για τον ξυλοδαρμό ότι «θα περιμένω τον εισαγγελέα, τον ανακριτή, τους δικαστές, να μου δώσουν μια δικογραφία. Όταν την διαβάσω, στη βάση αυτών που ξέρω θα τοποθετηθώ».

Είχε προσθέσει επίσης ότι «αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ήταν επτά που μπήκαν μέσα στο εστιατόριο ... ήμασταν με τους συνεργάτες μου και αυτούς του πανευρωπαϊκού ΜέΡΑ25, περίπου 20 άτομα ... Προφανώς ήθελαν σύρραξη. Ο "αρχηγός" της συμμορίας ήταν 25-27 ετών. Βγήκαμε έξω και τότε δέχθηκα την επίθεση, τις γροθιές. Όταν έπεσα στο πάτωμα, δέχθηκα και τις κλωτσιές. Αλλά ήταν "χειρουργικές", μόνο στη μύτη ... Έχω πει ό,τι ήταν να πω, αλλά ναι: το πρσωπό του είναι "φωνογραφημένο", μέσα στη μνήμη μου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL