Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
ΟΣΕ Καταγγελία / Αρνούνται επί 9 χρόνια αποζημίωση σε εργαζόμενο που ακρωτηριάστηκε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΟΣΕ Καταγγελία / Αρνούνται επί 9 χρόνια αποζημίωση σε εργαζόμενο που ακρωτηριάστηκε

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΡΑΓΕΣ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Μία σοβαρότατη καταγγελία για τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας στους σιδηροδρόμους, την ανάλγητη αντιμετώπιση του ΟΣΕ προς εργαζόμενους που τραυματίζονται ενώ ασκούν τα καθήκοντά τους, αλλά και μία τουλάχιστον περίεργη ενέργεια με συμμετοχή της ΕΛΑΣ, έκανε μιλώντας στο Mega ο γιος ενός κλειδούχου του ΟΣΕ που τραυματίστηκε σοβαρά εν ώρα εργασίας το 2014.

Ο κ. Θεοδώρου, εργαζόμενος επί 30 χρόνια στον ΟΣΕ, το 2014 είχε θέση κλειδούχου και είχε τοποθετηθεί στο Αμύνταιο, όπως περιέγραψε ο γιος του. Κατά τη διάρκεια μετακίνησής του με συρμό για να μεταβεί σε σημείο όπου απαιτούσε η εργασία του, σημειώθηκε σοβαρό εργατικό ατύχημα. Συγκεκριμένα, η κακή κατάσταση του δαπέδου στο σημείο που αποβιβάστηκε ενώ τα βαγόνια ήταν εν κινήσει με μικρή ταχύτητα, τον έκαναν να γλιστρήσει να να βρεθεί στις ράγες. Σαν αποτέλεσμα, έχασε το δεξί χέρι και το δεξί πόδι του.

Από τότε, παρά τις προσπάθειες του ίδιου και της οικογένειάς του, ο Οργανισμός δεν του αναγνώρισε και δεν του κατέβαλε καμία αποζημίωση ή ενίσχυση. Μετά από 9 χρόνια, ο αγώνας του για να δικαιωθεί στα δικαστήρια βρίσκεται πλέον στον Άρειο Πάγο

Ο μεγαλύτερος γιός του, Πέτρος Θεοδώρου, περιέγραψε ότι «το τρένο είχε σταθερή ταχύτητα 5 χιλιομέτρων, συνέχιζε να κινείται με αυτή την ταχύτητα για να κατέβει ο πατέρας μου, και όπως πήγε να κατέβει πάτησε σε ένα κράσπεδο και είχε μία τρύπα εκεί πέρα. Εν ώρα υπηρεσίας ήταν. Τώρα προσφύγαμε στον Άρειο Πάγο μπας και βρούμε το δίκιο μας. εκείνη τη μέρα του ατυχήματος ήρθαν στο σημείο όλοι οι υπεύθυνοι εκεί πέρα και μας “φλόμωσαν” στα “θα, θα, θα”. Αγοράσαμε πρόσθετα μέλη από τα δικά μας τα λεφτά γιατί δεν μπορούσε να μείνει έτσι ο πατέρας μου, του αγοράσαμε ένα πρόσθετο μέλος, και αυτό θέλει αντικατάσταση κάθε 5-6 χρόνια. Δεν καλύφθηκε τίποτα από αυτά, τα πληρώσαμε όλα από την τσέπη μας. Μας υποσχέθηκαν ότι κάποιο παιδί της οικογένειας θα έμπαινε στον ΟΣΕ να δουλέψει λόγω του ατυχήματος, ούτε αυτό δεν έγινε».

Αξιοσημείωτη είναι η καταγγελία του για μία τουλάχιστον περίεργη μεθόδευση, στην οποία εμπλέκεται και η ΕΛΑΣ. Όπως ανακάλεσε ο κ. Θεοδώρου, «μας έστειλαν ένα αλκοτέστ, ότι ο πατέρας μου είχε καταναλώσει αλκοόλ. Καταρχάς ο πατέρας μου δεν πίνει και μου φάνηκε παράξενο εμένα αυτό το πράγμα. Ζητήσαμε αμέσως επανεξέταση του δείγματος με τη δικηγόρο μας και μας είπαν: "συγγνώμη πήραμε δείγμα από το αντισηπτικό"», είπε ο κ. Θεοδώρου. «Μας το έστειλαν, δεν ξέρω ποιος από τη διεύθυνση, η Αστυνομία το έφερε στο σπίτι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL