Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.5°C24.3°C
4 BF 29%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.3°C24.8°C
4 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.9°C28.7°C
4 BF 39%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C23.8°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
3 BF 23%
Τέμπη / Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τις συμβάσεις για τα τρένα - Τι είναι στο «μικροσκόπιο»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη / Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τις συμβάσεις για τα τρένα - Τι είναι στο «μικροσκόπιο»

Έρευνες στα συντρίμια στα Τέμπη
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ)

Τις συμβάσεις για την προμήθεια και εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος που εάν λειτουργούσε θα είχε αποτραπεί η τεράστια τραγωδία στα Τέμπη ερευνά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει πράγματι μια εν εξελίξει έρευνα, εξετάζοντας αποκλειστικά πιθανές ζημιές στα οικονομικά συμφέροντα στην ΕΕ», δήλωσε στο Euractiv εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πού βρίσκονται οι έρευνες προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η έκβασή τους.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ. Αυτά περιλαμβάνουν οικονομικά και χρηματοοικονομικά εγκλήματα, όπως η κατάχρηση κεφαλαίων, το ξέπλυμα χρήματος, η απάτη στον τομέα του ΦΠΑ και η διαφθορά.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, η σύμβαση υπεγράφη επειδή στο δίκτυο του ΟΣΕ είχαν σημειωθεί μία σειρά από κλοπές και βανδαλισμούς ειδικά από το 2010 έως το 2014 με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υλοποιηθεί η σύμβαση για την εγκατάσταση του ETCS, και αποφασίστηκε η επανεγκατάσταση των συστημάτων σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης. Η νομιμότητα των διαδικασιών ανάθεσης και υλοποίησης της σύμβασης 717/2014 είχαν τεθεί στο μικροσκόπιο των εν Ελλάδι εισαγγελικών αρχών από το 2018. Ωστόσο πριν από μερικούς μήνες η δικογραφία που είχε σχηματιστεί τέθηκε στο αρχείο από την Οικονομική Εισαγγελία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL