Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη / Δραματικές εκκλήσεις για τους αγνοούμενους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη / Δραματικές εκκλήσεις για τους αγνοούμενους

Τα τρένα που συγκρούστηκαν στα Τέμπη
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Ώρες αγωνίας για πολλές οικογένειες που αναζητούν τους οικείους τους μετά την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη, αφήνοντας πίσω της δεκάδες θύματα.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από την σύγκρουση επιβατικού με εμπορικοί τρένο, κοντά στα Τέμπη, έχει ανέλθει στους 38, ενώ μιλώντας στο ΕΡΤNEWS το βράδυ της Τετάρτης η Ιατροδικαστής – Προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεοντάρη ανέφερε ότι τα θύματα είναι 43, προσθέτοντας ότι η πλειοψηφία των θυμάτων είναι νέοι άνθρωποι από 20 έως 30 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται ότι από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν εξιτήριο, ενώ 57 επιβάτες παραμένουν για νοσηλεία, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη «η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Την ίδια ώρα συγγενείς και φίλοι αγνοούμενων αναζητούν τα κοντινά τους πρόσωπα. Στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας εκτυλίσσονται δραματικές σκηνές καθώς οι συγγενείς δηλώνουν τα ονόματα τους σε λίστα περιμένοντας να ακούσουν το όνομα τους, ώστε να προσέλθουν και να δώσουν DNA.

Δραματική έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι κάνουν πολλοί και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναρτώντας φωτογραφίες των προσώπων που αγνοούνται και των οποίων τα ονόματα δεν είναι στις λίστες των νοσοκομείων.

Συγγενείς μιλούν επίσης σε τηλεοπτικές κάμερες δίνοντας πληροφορίες για τα άτομα που αναζητούν. «Ο δικός μου άνθρωπος είναι μαζί με το φίλο του, Ασλανίδης Δημήτριος, Καραγεωργίου Σωτήρης. Αγνοούνται. Είχαν φύγει. Πάλι την Τρίτη είχαν δύο ώρες καθυστέρηση, το τρενάκι του τρόμου να το χαίρονται. 

Χθες είχαμε επικοινωνία από την Αθήνα που ξεκινούσαν. Πήγαν με τις κοπέλες τους, μας λένε «γυρνάω» κι αυτό ήταν η τελευταία επικοινωνία», είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ο πατέρας ενός από τους δύο νεαρούς που αγνοούνται. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια θεία που αγωνιά για την τύχη του 23χρονου ανιψιού της είπε από πλευράς της: «Ντέμης Ρούτσης, ψηλός, μελαχρινός, 23 ετών. Επικοινώνησε 11 το βράδυ με τη μητέρα του πριν γίνει το δυστύχημα όπου την ενημέρωσε ότι έχει μια καθυστέρηση το τρένο και μετά από αυτό απλά χάθηκε το σήμα και δεν είχαμε ξανά νέα του». 

Ανάλογη έκκληση και για την 24χρονη φοιτήτρια Αναστασία Αδαμίδου, από την Κύπρο, με τον πατέρα ενός φίλου της να λέει νωρίτερα στις κάμερες, κρατώντας στα χέρια του την φωτογραφία της κοπέλας, «δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Από το τρίτο βαγόνι βγάζουν ακόμα άτομα και ζωντανά. Η κοπέλα αγνοείται, οι γονείς της θα έρθουν, την αναγνώριση εάν χρειαστεί θα την κάνει ο γιος μου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL