Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C19.3°C
1 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C22.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.7°C27.7°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.9°C16.9°C
3 BF 94%
Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη / Στον ανακριτή με βαριές κατηγορίες ο σταθμάρχης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη / Στον ανακριτή με βαριές κατηγορίες ο σταθμάρχης

Το κατεστραμμένο τρένο που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

Ενώπιων του ανακριτή θα βρεθεί την Πέμπτη (2/3) ο σταθμάρχης του ΟΣΕ από το Τμήμα Τροχαίας Λάρισας, που συνελήφθη για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με διαρροές δικαστικών πηγών, στην προανακριτική του κατάθεση, ο σταθμάρχης φέρεται να παραδέχτηκε το λάθος του και το απέδωσε στην «κακιά ώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο οι κατηγορίες τις οποίες θα αντιμετωπίσει και για τις οποίες θα ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη, αφορούν το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων, αδίκημα που με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια. 

Σε βάρος του θα ασκηθούν επίσης διώξεις για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.

Σημειώνεται ότι με εντολή του εισαγγελέα Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλου, η απολογία του σταθμάρχη - λόγω της σημασίας της υπόθεσης - έγινε παρουσία εισαγγελέα. Με εντολή επίσης του κ. Δασκαλόπουλου, εισαγγελέας παρίσταται στον τόπο της τραγωδίας ενόψει της σύνταξης αυτοψίας από την Τροχαία της Λάρισας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL