Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
Μαρία Ζάγκα / Κατήγγειλε απειλές εναντίον της η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαρία Ζάγκα / Κατήγγειλε απειλές εναντίον της η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής

ΖΑΓΚΑ
screenshot Youtube / Newsbomb

Δριμεία κριτική κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη και υπ. Ανάπτυξης για την απουσία ελέγχου στην αγορά καυσίμων, την ώρα που αποκαλύπτονται οι σχέσεις της Greek Mafia με κυκλώματα εντός της ΕΛΑΣ, άσκησε μιλώντας στον Ant1 η πρόεδρος των Βενζινοπωλών της Αττικής Μαρία Ζάγκα. Ταυτόχρονα, αποκάλυψε ότι δέχθηκε απειλές πριν δύο χρόνια, τις οποίες κατήγγειλε στη Δικαιοσύνη.

Η κα Ζάγκα ανέφερε παλαιότερα περιστατικά όπου καταγγελίες καταναλωτών μεταφέρθηκαν στο ΥΠΟΙΚ, αλλά όταν γινόταν έλεγχος σε συγκεκριμένα πρατήρια, δεν εντοπιζόταν τίποτα γιατί υπήρχε «έσωθεν πληροφόρηση».

«Υπάρχουν μαγαζιά που διοικούνται μέσα από τη φυλακή», όπως είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι για τις δημόσιες τοποθετήσεις της «όλοι οι δικοί μου, μου λένε "κλείσε το στόμα σου μην βρεθείς χωρίς κεφάλι" ... Δεν είναι δυνατόν να κλέβουν, να νοθεύουν, να μην τους ενοχλεί κανείς, να χάνει το κράτος φόρο, ΦΠΑ και εμείς να έχουμε αθέμιτο ανταγωνισμό».

Αποκάλυψε επίσης σε άλλο σημείο ότι η ίδια έχει δεχθεί απειλές «πριν δύο χρόνια. Φοβήθηκα πολύ, πήγα στην Ασφάλεια, έκανα μήνυση κατά αγνώστου. Μου είπε ο εισαγγελέας "θα παρακολουθείται το τηλέφωνό σας", είπα δεν έχω αντίρρηση, εγώ τα λέω δημόσια ... Όταν βγαίνω, πάντοτε κοιτάω πίσω μου 100 φορές».

Υπογράμμισε επίσης ότι καμία αλυσίδα, μεγάλη ή μικρή, δεν προστατεύει τον καταναλωτή. «Το οικογενειακό μαγαζί είναι η ασφάλεια, όχι το σήμα του πρατηρίου, τα σήματα τελείωσαν, σας το λέω υπεύθυνα. Αυτός που είναι μέσα στο βενζινάδικο είναι που εξασφαλίζει ... Είναι λεπτά του ευρώ αυτά που κερδίζουμε. Και έρχεται άλλος και λέει "το πουλάω τόσο (σ.τ.σ. χαμηλά) γιατί κάνω διαφήμιση". Για τόσο χαζούς μας έχουν;».

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Ζάγκα για τον Φόρο Ειδικής Κατανάλωσης που είχε επιβληθεί για να παταχθεί το λαθρεμπόριο, «απέτυχαν». Και αυτοί που διακινούν λαθραία καύσιμα λένε «τι φωνάζετε; Υπάρχουν φθηνά» καύσιμα.

Επανέλαβε ότι δεν είναι δυνατόν το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης να «στέλνει» καταναλωτές στα πιο φθηνά πρατήρια, χωρίς να τα έχει πρώτα ελέγξει. «Κι ας είμαι της κυβέρνησης άνθρωπος, έχω το θάρρος και το λέω, γιατί θέλω κάθαρση, επιτέλους. Λένε "πηγαίνετε εκεί" ενώ ξέρουμε ότι δεν πάνε καλά. Δεν μπορεί να πωλούν κάτω από την τιμή κόστους και να λένε ότι "διαφημίζουν". Ή κλέβουν ή νοθεύουν». Και σε άλλο σημείο προσέθεσε ότι «όταν το 60% της τιμής είναι φόρος, τι περιμένετε, προκοπή; Έρχεται ο άλλος και λέει "έχω φτηνό πράγμα, πάρε". Τι φτηνό; Πού το βρήκες; Όταν ξέραμε ότι το τάδε βυτίο έχει μπει παράνομα, δεν το ξέρανε οι υπεύθυνοι; Κοροϊδευόμαστε;».

«Δυστυχώς», επιβεβαίωσε η κα Ζάγκα για τους διαλόγους που δημοσιεύτηκαν μεταξύ αξιωματικών της ΕΛΑΣ και μελών της Greek Mafia, υπήρχαν εντολές και συνεργασία και μοίρασμα χρημάτων. «Εις βάρος όλων μας, χάνουμε όλοι. Δεν κερδίζει ούτε ο καταναλωτής, ούτε το κράτος, ούτε η κυβέρνηση. Κερδίζουν όλοι αυτοί οι παράνομοι που έχουν 1, 2, 3, 4, 5 μαγαζιά. Πού τα βρίσκουν;» αναρωτήθηκε. Επιβεβαίωσε μάλιστα την αποκάλυψη Κούγια ότι αξιωματικός της ΕΛΑΣ «έχει δύο πρατήρια».

«Κοροϊδευόμαστε», ήταν η χαρακτηριστική αντίδρασή της κας Ζάγκα, όταν άκουσε εκπρόσωπο των αστυνομικών να επαναλαμβάνει την θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου πως «δεν ενημερώθηκε» από υπηρεσίες της ΕΛΑΣ για τις έρευνες που αφορούσαν την Greek Mafia και σχέσεις με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

Θύμισε ότι βουλευτής της είπε «κα Ζάγκα γιατί δεν πάτε να κάνετε ελέγχους; Εγώ θα κάνω ελέγχους; Ο συνδικαλιστής; Θα μου κάνουν μήνυση. Η κυβέρνηση έχει τα ελεγκτικά όργανα και εκείνοι πρέπει να πάνε. Όταν βουλευτής εν ενεργεία λέει τέτοιες κοτσάνες δεν πρέπει να ξαναεκλεγεί».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL