Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Πτώση F-4 Phantom II / Νεκρός θεωρείται πλέον ο 31χρονος κυβερνήτης Ευστάθιος Τσιτλακίδης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πτώση F-4 Phantom II / Νεκρός θεωρείται πλέον ο 31χρονος κυβερνήτης Ευστάθιος Τσιτλακίδης

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ
(ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ/EUROKINISSI)

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης και μετά την συμπλήρωση δύο ημερών από την συντριβή του μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, ότι «σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του».

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ ουσιαστικά ολοκληρώνει την διαδικασία αναζήτησης πιθανών επιζόντων και μετατρέπει τις σε εξέλιξη επιχειρήσεις στον Κυπαρισσιακό Κόλπο σε διαδικασία αναζήτησης του νεκρού και του αεροσκάφους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ήδη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει αποφασίσει αυτές να συνεχιστούν μέχρι να υπάρξει απτό αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται προσπάθεια ταχείας επισκευής προβλήματος στον ένα κινητήρα του ωκεανογραφικού «Ναυτίλος» (A478), προκειμένου να πλεύσει στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σκάφος διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα χαρτογράφησης και «σκαναρίσματος» βυθού, που μπορούν να προσδιορίσουν το σημείο στο οποίο βρίσκεται πιθανώς η άτρακτος του F-4. Σε αυτήν, στο πίσω μέρος του διθέσιου κοκ-πιτ, βρίσκεται ο καταγραφέας πτήσης, το αντίστοιχο «μαύρο κουτί» των μαχητικών, που καταγράφει τα βασικά δεδομένα πτήσης, τα δεδομένα του ραντάρ, τις συνομιλίες μεταξύ των πιλότων και αυτές με άλλα αεροσκάφη και τον πύργο ελέγχου, κτλ., καθώς και εικόνα από την κάμερα που διαθέτει το κάθε μαχητικό.  Εφόσον ανακτηθεί, θεωρείται ότι θα δώσει τις απαντήσεις που ζητούν οι συγγενείς των δύο ιπτάμενων και οι ειδικοί της ΠΑ.

Από τη θάλασσα νεκρός είχε ανασυρθεί ώρες μετά το δυστύχημα ο συγκυβερνήτης του μαχητικού Υποσμηναγός (Ι) Μάριος - Μιχαήλ Τουρούτσικας. Η επιβεβαίωση του θανάτου του έχει συγκλονίσει τόσο την Πολεμική Αεροπορία όσο και την ελληνική κοινωνία, με τις Ένοπλες Δυνάμεις να τηρούν τριήμερο εθνικό πένθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα σήμερα, ο πατέρας του άτυχου συγκυβερνήτη Κωνσταντίνος Τουρούτσικας μιλώντας στην κρατική τηλεόραση για τα όσα βιώνει από το μεσημέρι της Δευτέρας ο ίδιος και η οικογένειά του, όταν ενημερώθηκαν για την πτώση του F-4 Phantom II της Πολεμικής Αεροπορίας που οδήγησε στον θάνατο τον γιο του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL