Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C21.8°C
3 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.8°C
1 BF 83%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.4°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.9°C18.0°C
2 BF 100%
Πτώση F-4 Phantom II / Συνεχείς έρευνες για τον 31χρονο κυβερνήτη - Επισκευάζεται εσπευσμένα ο «Ναυτίλος»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πτώση F-4 Phantom II / Συνεχείς έρευνες για τον 31χρονο κυβερνήτη - Επισκευάζεται εσπευσμένα ο «Ναυτίλος»

ΧΑΡΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ ΝΑΥΤΙΛΟΣ
Facebook

Πάνω από 48 ώρες μετά την συντριβή του F-4 Phantom II της Πολεμικής Αεροπορίας στον Κυπαρισσιακό Κόλπο την Δευτέρα, που στοίχισε τη ζωή του 29χρονου συγκυβερνήτη Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, οι έρευνες από μονάδες και ιπτάμενα και πλωτά μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και άλλα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αυτού του είδους έχουν μέγιστο χρόνο 72 ωρών (τριών ημερών), ωστόσο με κοινή απόφαση ΓΕΕΘΑ-ΓΕΑ θα συνεχιστούν μέχρι να υπάρξει απτό αποτέλεσμα.

Επιδίωξη όλων είναι να εντοπιστεί ο 31χρονος κυβερνήτης του μαχητικού Σμηναγός (Ι) Στάθης Τσιτλακίδης, καθώς και το ίδιο το μαχητικό ή έστω η άτρακτός του, προκειμένου να διαλευκανθούν οι αιτίες που οδήγησαν στην τραγωδία. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές, χωρίς μεγάλο κυματισμό ή βροχοπτώσεις.

Η δύσκολη μορφολογία του βυθού στην περιοχή, που φτάνει σε μεγάλα βάθη ως 1.000 μ. ενώ έχει και υποθαλάσσιες χαράδρες ως 100 μ., προβληματίζει τους ειδικούς.

Ως απάντηση, αναμένεται η εμπλοκή στις έρευνες του ωκεανογραφικού του Πολεμικού Ναυτικού «Ναυτίλος» (A478). Το πλοίο βρίσκεται σε διαδικασία επισκευής προβλήματος στον έναν από τους δύο κινητήρες του προκειμένου να βρίσκεται στο σημείο της συντριβής το πολύ την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σκάφος διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα χαρτογράφησης και «σκαναρίσματος» βυθού, που μπορούν να προσδιορίσουν το σημείο στο οποίο βρίσκεται πιθανώς η άτρακτος του F-4. Σε αυτήν, στο πίσω μέρος του διθέσιου κοκ-πιτ, βρίσκεται ο καταγραφέας πτήσης, το αντίστοιχο «μαύρο κουτί» των μαχητικών, που καταγράφει τα βασικά δεδομένα πτήσης, τα δεδομένα του ραντάρ, τις συνομιλίες μεταξύ των πιλότων και αυτές με άλλα αεροσκάφη και τον πύργο ελέγχου, κτλ., καθώς και εικόνα από την κάμερα που διαθέτει το κάθε μαχητικό.  Εφόσον ανακτηθεί, θεωρείται ότι θα δώσει τις απαντήσεις που ζητούν οι συγγενείς των δύο ιπτάμενων και οι ειδικοί της ΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL