Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Trafficking στην Ηλιούπολη / Πρόταση σοκ του εισαγγελέα – Ζητά απαλλαγή του αστυνομικού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Trafficking στην Ηλιούπολη / Πρόταση σοκ του εισαγγελέα – Ζητά απαλλαγή του αστυνομικού

αστυνομικός Ηλιούπολη
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Πρωτοφανή τροπή παίρνει η υπόθεση της Ηλιούπολης καθώς η πρόταση του εισαγγελέα ήταν απαλλακτική για τόσο για τον επίορκο αστυνομικό που φέρεται να την εξέδιδε όσο για τον πατέρα της που όπως η 19χρονη είχε καταγγείλει την βίαζε από παιδί.

Κατά τη γνώμη του εισαγγελέα η κοπέλα εκείνη επέλεξε τον τρόπο ζωής της για να κερδίσει χρήματα. Μπορούσε να πάρει άλλο δρόμο και  δεν παραπλανήθηκε, επιλέγοντας τη ζωή που επέλεξε για να κερδίσει την οικονομική της χειραφέτηση, ισχυρίστηκε στην πρότασή του ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι κατηγορίες για μαστροπεία και βιασμό δεν αποδείχτηκαν σε καμία περίπτωση, ούτε για τον αστυνομικό ούτε για τον πατέρα της και πως το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων δεν θεμελιώνεται.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώθηκε από την έδρα «χρειαζόμασταν πλήρεις αποδείξεις και δεν τις είχαμε. Οι άνθρωποι δεν καταδικάζονται με ιδεοληψίες».

Ο αστυνομικός προτάθηκε ως ένοχος μόνο για σωματική βλάβη, ο πατέρας μόνο για κατοχή μεταλλικής ράβδου. Χαρακτηριστικά ανέφερε για τον πατέρα, «θεωρώ ότι δεν προέβη σε καμία γενετήσια πράξη με την κόρη του. Και για το μαχαίρι, είναι ένα κοινό μαχαίρι με λάμα 10 εκ.».

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το The Case, ο εισαγγελέας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Απευθύνομαι κυρίως στους ενόρκους. Θα πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε δύο εκδοχές. Η μια είναι ότι από πολύ μικρή ηλικία, και ούσα ανεπανόρθωτα τραυματισμένη, παρασύρθηκε από άλλους ανθρώπους. Και η άλλη εκδοχή είναι ότι επέλεξε να ακολουθήσει έναν τέτοιο δρόμο. Και η λέξη που πρέπει να δώσουμε σημασία εδώ είναι η έννοια "ευάλωτος". Και για να το κάνω πιο εύκολο, η τελική κρίση όλων μας θα έρθει αβίαστα αν απαντήσουμε σε μια ερώτηση: μπορούσε να πράξει αλλιώς; Είχε την πραγματική δυνατότητα να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο; Κατά την άποψή μου την είχε.

Γιατί από κανένα αντικειμενικό στοιχείο θεωρώ ότι δεν προέκυψε ο βιασμός από τον πατέρα της, ούτε η εμπορία από άλλους ανθρώπους τους οποίους επέλεξε η ίδια για συντρόφους. Θεωρώ ότι δεν παραπλανήθηκε, αλλά ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη ζωή. Είχε τον απόλυτο έλεγχο των επιλογών της σε μια προσπάθεια να πετύχει την οικονομική της χειραφέτηση. Το απώτερο κίνητρο, για ποιο λόγο έκανε τις κατηγορίες, θεωρώ ότι είναι κοινωνικά ενδιαφέρον, αλλά για την σημερινή δίκη είναι παγερά αδιάφορο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL