Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Κώστας Φραγκούλης / Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά - Κυνηγητό στο κέντρο της Αθήνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Φραγκούλης / Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά - Κυνηγητό στο κέντρο της Αθήνας

INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ρίψη χημικών έκαναν τα ΜΑΤ στη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη και κατέληξε σήμερα μετά από 8 μέρες που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.

Μάλιστα οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό κατά των διαδηλωτών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές στην περιοχή της Ομόνοια. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, έγιναν 2 συλλήψεις από τις 26 προσαγωγές.

Νωρίτερα συμπλοκές μικρής διάρκειας έγιναν στην οδό Μπενάκη και Πανεπιστημίου, με τις συμπλοκές και τη ρίψη χημικών να συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της πορείας.

https://youtu.be/BdKVq3U5IzI
ΙΝΤΙΜΕ NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
avgi.gr
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΘΗΝΑ
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
ΑΘΉΝΑ
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
avgi.gr
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΟΡΕΙΑ ΑΘΗΝΑ
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στην Αθήνα το σύνθημα που κυριάρχησε στα μπλοκ με διάφορες μικρές παραλλαγές ήταν «δεν είναι η βενζίνη, δεν είναι τα λεφτά, τον σκότωσαν γιατί ήτανε Ρομά». Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του avgi.gr, Κώστα Παπαντωνίου, στα πανό κυριάρχησαν οι λέξεις «δολοφόνοι», «δηκεοσύνη» ενώ  καταγγέλλεται η κυβέρνηση του ρατσισμού.

https://youtu.be/RTueUvil0u4

 

Κόσμος στην πορεία για τον Κώστα Φραγκούλη
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
avgi.gr
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
ΑΘΗΝΑ ΠΟΡΕΙΑ
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και της Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά την πορεία στην Πάτρα, σημειώθηκαν επεισόδια, όταν ομάδα αναρχικών επιτέθηκε με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις.

Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης, από φοιτητικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία, πολιτικές συλλογικότητες και οργανώσεις

Θεσσαλονίκη (EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ )
https://youtu.be/RCymFUIXpJ0https://youtu.be/HMmqVhLykdM

 

Εντάσεις σε συγκεντρώσεις σε Ασπρόπυργο, Χαλκίδα και Ρόδο

Ένταση σημειώθηκε στον Ασπρόπυργο, επεισόδια στη Χαλκίδα, αλλά και στη Ρόδο  από Ρομά που συγκεντρώθηκε μετά τον θάνατο του 16χρονου. Στη Ρόδο απέκλεισαν τον περιφερειακό δρόμο Ρόδου – Καλλιθέας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ζητώντας «δικαιοσύνη». Έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές.

Στον καταυλισμό της Νέας Ζωής Ασπροπύργου συγκεντρωμένοι έκλεισαν με αντικείμενα τις γραμμές του Προαστιακού, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λόγους ασφαλείας η κίνηση των τρένων.

Στη Χαλκίδα, το απόγευμα της Τρίτης, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην επαρχιακή οδό προς Στύρα, στην περιοχή Καμάρες, όπου άναψαν φωτιές και έκλεισαν τον δρόμο, αφήνοντας μόνο φορτηγά και λεωφορεία να περνούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL