Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Πρόεδρος Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας / Δεν θέλουμε απόφαση που θα πυροδοτήσει νέο κύκλο επεισοδίων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόεδρος Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας / Δεν θέλουμε απόφαση που θα πυροδοτήσει νέο κύκλο επεισοδίων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΡΟΜΑ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Νέες κατευναστικές δηλώσεις για αποφυγή επεισοδίων, αλλά και κατά των προκλητικών θέσεων Κούγια, έκαναν την Παρασκευή έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης μιλώντας στον Ant1 οι εκπρόσωποι των Ρομά. Την ίδια ώρα, ήταν σε εξέλιξη η απολογία του 34χρονου αστυνομικού της ΔΙΑΣ που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο.

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σαμπάνης τόνισε αρχικά ότι «αν έβγαλε ο κ. Κούγιας ήδη την απόφαση, συγχαρητήρια. Εμείς σήμερα περιμένουμε την δικαίωση του παιδιού, την προφυλάκιση του αστυνομικού ... "πυροβόλησε στον αέρα" και η σφαίρα βρέθηκε στην πόρτα του ξενοδοχείου. Όταν πυροβολείς στον αέρα, δεν βρίσκεις την σφαίρα στην πόρτα ξενοδοχείου».

Ανέφερε μάλιστα ότι «στις 01.00 το βράδυ υπήρχε συνάντηση με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή για να μην γίνουν σήμερα επεισόδια έξω από τα δικαστήρια ... Ο κόσμος περιμένει την απόφαση από τα δικαστήρια. Πιστεύω θα βγει μια απόφαση δικαιοσύνης, για το παιδάκι αυτό, το 16χρονο. Ελπίζουμε, δεν θα κρίνουμε ότι ο κ. Κούγιας έβγαλε ήδη την απόφαση, ότι θα αφεθεί ελεύθερος ο αστυνομικός».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν είναι προάγγελος επεισοδίων οι δηλώσεις του πατέρα του 16χρονου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Βασίλης Πάντζος έριξε επίσης σαφώς τους τόνους. «Δεν νομίζω αυτό το πράγμα να γίνει πράξη. Ασπάζομαι τον πόνο του πατέρα ... χαροπαλεύει ο γιος του στο Ιπποκράτειο. Σίγουρα, η κρίση του και η ψυχολογική του κατάσταση δεν είναι καλή. Καλύτερα γι' αυτό το θέμα να μας μιλήσει ένας ειδικός».

Ο κ. Σαμπάνης επανήλθε και προειδοποίησε ότι «Σήμερα ο πατέρας, η μητέρα, οι συγγενείς όλοι, περιμένουν μια απόφαση, όταν (σ.τ.σ. ο αστυνομικός) περάσει από τον εισαγγελέα, τον ανακριτή. Η οικογένεια είναι συντετριμένη». Σε αντίθετη περίπτωση, μία αρνητική απόφαση «σίγουρα θα πυροδοτήσει ένα κύκλο επεισοδίων. Και εμείς αυτό δεν το θέλουμε».

«Στα στοιχεία, στην δικογραφία, υπάρχει "ευθεία βολή στο κεφάλι" ... έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό ... ήδη έχουμε κάνει έκκληση να μην γίνονται επεισόδια, σε κάθε περίπτωση», κατέληξε.

Σημειώνεται ότι στην Αθήνα και τη Δυτική Αττική προηγήθηκε ακόμη μία νύχτα έντασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL