Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.3°C23.1°C
4 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.6°C22.7°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.7°C25.0°C
4 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C22.4°C
0 BF 52%
Πυροβολισμός 16χρονου / Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου δεν ήθελε να γίνει καταδίωξη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυροβολισμός 16χρονου / Ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου δεν ήθελε να γίνει καταδίωξη

Το αυτοκίνητο του 16χρονου

Η αποκαλυπτική συνομιλία που είχε ο υπάλληλος του βενζινάδικου από όπου έφυγε ο 16χρονος που έπεσε θύμα πυροβολισμού στο κεφάλι από αστυνομικό τα ξημερώματα της Δευτέρας με την Άμεση Δράση, έρχεται στο φως της επικαιρότητας.

Το MEGA που φέρνει στο φως το ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για το περιεχόμενο της συνομιλίας με τον υπάλληλο να μεταφέρει στο κέντρο της Αμεσης Δράσης την πρόθεση του ιδιοκτήτη του βενζινάδικου να μην διωχθεί ο 16χρονος.

Στο τηλεφώνημα, ο υπάλληλος του βενζινάδικου αναφέρει στο τηλεφωνικό κέντρο πως αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που βρέθηκαν στο πρατήριο του είπαν να καλέσει αυτός την Άμεση Δράση ώστε να ανοίξει κάρτα.

Άμεση δράση: Με τι ήταν αυτό το άτομο; Με αυτοκίνητο; Θυμάστε κάτι;

Υπάλληλος βενζινάδικου: Ναι, ένα αγροτικό γκρι ήταν, ασημί.

Άμεση δράση: Ασημί, πινακίδες έχουμε;

Υπάλληλος βενζινάδικου: Ε! Τώρα δεν τις θυμάμαι ακριβώς.

Άμεση δράση: Τώρα έγινε αυτό;

Υπάλληλος βενζινάδικου: Πριν από 15 – 20 λεπτά.

Άμεση δράση: Ναι και προς τα πού πήγε;

Υπάλληλος βενζινάδικου: Με κατεύθυνση προς την Θεσσαλονίκη. Μίλησα και με τον υπεύθυνο μου και μου είπε άστο μην το κάνεις. Άστο να φύγει δεν πειράζει τώρα, μην βρούμε τον μπελά μας. Απλά εγώ σας το λέω. Σας ενημερώνω. Ας το αφήσουμε.

Άμεση δράση: Άρα δεν θέλετε;

Υπάλληλος βενζινάδικου: Όχι, όχι τίποτα, τίποτα. Να μείνει έτσι και να τον βρουν ας τον αφήσουν. Από την στιγμή που λέει ο υπεύθυνός μου εμένα ότι ας το περάσουν στο ντούκου δεν θα το πληρώσουν έτσι κι αλλιώς. Θα μείνει έτσι.»

Βίντεο καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του αστυνομικού

Βίντεο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για το χρονικό της καταδίωξης καταρρίπτει όσα υποστηρίζει ο αστυνομικός  ότι ο 16χρονος επιχειρούσε με το όχημά του να εμβολίσει τους συναδέλφους του.

Στα καρέ από κάμερα ασφαλείας εμφανίζεται το αυτοκίνητο του 16χρονου να περνά τη σιδηροδρομική γραμμή, ενώ το καταδιώκουν οι μηχανές της ΔΙΑΣ. Ο οδηγός φαίνεται να χάνει τον έλεγχο και το αυτοκίνητο κάνει στροφή 180 μοιρών.

Μία από τις μηχανές το προσπερνά με ταχύτητα και η δεύτερη μηχανή, βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης μαζί του. Το αυτοκίνητο κάνει και δεύτερη στροφή 180 μοιρών και δεν συνεχίζει την πορεία του, αλλά κινείται στο τοιχίο όπου τελικά καταλήγει να προσκρούσει.

Τι αναφέρει ο δικηγόρος του 16χρονου

Ο δικηγόρος του 16χρονου παιδιού, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, αναφέρει σχετικά με το περιστατικό: «Ο 16χρονος χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου πάνω από την ισόπεδη διάβαση των γραμμών του ΟΣΕ. Προσκρούει στις γραμμές. Χάνει τον έλεγχο. Κάνει στροφή προς τα αριστερά 180 μοιρών και έρχεται με φόρα προς τα πίσω. Μία μοτοσικλέτα περνάει μπροστά του. Δεν κάνει καμία κίνηση να εμβολίσει τη μοτοσικλέτα, περιμένει να περάσει η μοτοσικλέτα μετά εκκινεί το αυτοκίνητο και κάνει τη στροφή για να επιστρέψει στην πορεία που είχε».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL