Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
Δελτία ειδήσεων / Τι μετέδωσαν για τη σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δελτία ειδήσεων / Τι μετέδωσαν για τη σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα

ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI)

Απέφυγαν να πάρουν θέση οι τηλεοπτικοί σταθμοί στη σύγκρουση Μητσοτάκη- Τσίπρα που έγινε στη Βουλή για τις υποκλοπές πολιτικών και ανώτατων αξιωματικών και προτίμησαν να κρατήσουν στάση «ουδετερότητας» στον σχολιασμό τους, για μια υπόθεση που θα όφειλαν να ζητούν εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό κάθε μέρα εδώ και τρεις μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιθέτως, τα κανάλια εξηγήσεις ζήτησαν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπαν στον ΣΚΑΪ, «δεν έφερε κανένα νέο στοιχείο», λες και είναι δουλειά του Αλέξη Τσίπρα να κάνει τον ντεντέκτιβ και όχι του Κυρ. Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις. «Μάθαμε κάτι; Δεν φωτιστήκαμε», είπαν, «ούτε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ούτε ο Α. Τσίπρας δεν μας διαβεβαίωσαν ότι δεν δίνονταν παρακολουθήσεις επί των ημερών τους», θολώνοντας έτσι τα νερά για το ποιος ελέγχει και ποιος είναι υπόλογος. Και ποιο είναι το αντικείμενο της συζήτησης.

Το ίδιο μοτίβο «δυό τσακώνονται- δυό φταίνε» που σημαίνει ότι καταλογίζουμε ευθύνες ισομερώς στα δύο μέρη, χωρίς να εξετάζουμε ποιος από τους δύο είναι σωστός και ποιος έχει λάθος, ακολούθησε και το MEGA: «Δεν δόθηκαν απαντήσεις» ούτε από τον Κυρ. Μητσοτάκη ούτε από τον Α. Τσίπρα υποστήριξαν στο MEGA, λες και οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντήσεις όταν ο Κυρ. Μητσσοτάκης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποφύγει ο ίδιος τον έλεγχο.

«Ακούσαμε πολλά- δεν μάθαμε πολλά» - «δεν γίναμε σοφότεροι»- «χωρίς πειστικές ερωτήσεις(;) και χωρίς πειστικές απαντήσεις» η συζήτηση στη Βουλή ήταν ο σχολιασμός και στο Δελτίο Ειδήσεων του ALPHA, που ακολούθησε κατά γράμμα την ίδια γραμμή: δεν μάθαμε τίποτα από τον Τσίπρα (!)

Σε επίπεδο ρεπορτάζ, μεταδόθηκε με κάθε λεπτομέρεια, αλλά και άκριτα ολόκληρο το «οπλοστάσιο» της επίθεσης Μητσοτάκη, χωρίς την παραμικρή αξιολόγηση για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των όσων ακούγονταν: «Δεν ντρέπεστε; ΕΓΩ παρακολουθούσα;» Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον ποινικό κώδικα; Κάντε μας πρόταση δυσπιστίας. Και πού το ξέρετε ότι παρακολουθείται ο Φλώρος; Γιατί; εσείς δεν παρακολουθούσατε;

Στα περισσότερα Δελτία η εικόνα της άτακτης φυγής Μητσοτάκη από τη Βουλή μεταδόθηκαν και οι απαντήσεις του Αλέξη Τσίπρα ακούστηκαν, έστω και κουτσουρεμένες:

  • «Δεσμευτείτε ότι θα παραιτηθείτε αμέσως αν αποδειχθεί ότι ψεύδεστε»
  • «Η εικόνα της αποχώρησης σας θα σας ακολουθεί»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL