Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C18.2°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C14.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C16.6°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.7°C17.7°C
3 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.6°C14.6°C
2 BF 72%
Πρωτοφανής καταγγελία / Στέρηση αποδοχών σε καθηγητή επειδή ανέφερε ότι το σχολείο έχει κενά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρωτοφανής καταγγελία / Στέρηση αποδοχών σε καθηγητή επειδή ανέφερε ότι το σχολείο έχει κενά

Μαθητές σε αίθουσα σχολείου
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την επιβολή στέρησης αποδοχών 6 ημερών σε καθηγητή σε σχολείο της περιοχής, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο εν λόγω δάσκαλος διώκεται επειδή ανέφερε προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας (ΔΔΕ) τα σημαντικά κενά αρκετών ωρών στο 1ο Λύκειο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Όπως επισημαίνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας «κατά τον προϊστάμενο της Δ.Δ.Ε. η ελεύθερη έκφραση γνώμη για το καλό του σχολείου και των παιδιών μας θεωρείται “κακόβουλη κριτική της προϊστάμενης αρχής”».

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα περίπου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δήλωσε μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής: «Ποια κενά; Με μεγάλη μου χαρά να μου στείλετε ότι έχετε...αν υπάρχει κάποιο θέμα κενών σε κάποιο σχολείο παρακαλώ να μου το στείλετε προσωπικά, να το δω προσωπικά».

«Για τους γονείς και κηδεμόνες, για τα παιδιά μας και το δημόσιο σχολείο, κακόβουλο και απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι 2,5 μήνες μετά την έναρξη των σχολείων εξακολουθούν να υπάρχουν κενά, και μάλιστα σε κρίσιμες ειδικότητες, για να μη μιλήσουμε για τα πολυπληθή έως ασφυκτικά τμήματα σε αρκετά σχολεία. Σε αυτά να σκύψει το υπουργείο και οι Διευθύνσεις και όχι να ζητάνε τα ρέστα από τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται και αγωνιούν για το σχολείο τους», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζει την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη της στον καθηγητή ζητώντας παράλληλα «την παύση κάθε απόπειρας φίμωσης των εκπαιδευτικών και την άμεση ανάκληση της ποινής από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α Αθήνας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για την απαράδεκτη δίωξη σε βάρος εκπαιδευτικού που υπηρετεί σε σχολείο του Δήμου

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας καταδικάζει την απαράδεκτη δίωξη του κ. Δήμα, καθηγητή σε σχολείο του Δήμου μας, που τιμωρήθηκε από τον κ Νικολόπουλο Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α’ Αθήνας, με στέρηση αποδοχών 6 ημερών (!) επειδή ανέφερε προς τη Διεύθυνση σημαντικά κενά αρκετών ωρών στο 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας.

Κατά τον προϊστάμενο της Δ.Δ.Ε. η ελεύθερη έκφραση γνώμη για το καλό του σχολείου και των παιδιών μας θεωρείται “κακόβουλη κριτική της προϊστάμενης αρχής”. Αλήθεια, δεν ήταν η ίδια η κυρία Υπουργός Παιδείας που πριν ένα μήνα μας είπε μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής: "Ποια κενά; Με μεγάλη μου χαρά να μου στείλετε ότι έχετε...αν υπάρχει κάποιο θέμα κενών σε κάποιο σχολείο παρακαλώ να μου το στείλετε προσωπικά, να το δω προσωπικά "; ;

Για τους γονείς και κηδεμόνες, για τα παιδιά μας και το δημόσιο σχολείο, κακόβουλο και απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι 2,5 μήνες μετά την έναρξη των σχολείων εξακολουθούν να υπάρχουν κενά, και μάλιστα σε κρίσιμες ειδικότητες, για να μη μιλήσουμε για τα πολυπληθή έως ασφυκτικά τμήματα σε αρκετά σχολεία. Σε αυτά να σκύψει το Υπουργείο και οι Διευθύνσεις και όχι να ζητάνε τα ρέστα από τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται και αγωνιούν για το σχολείο τους.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας εκφράζει την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη της στον καθηγητή κ. Δήμα και σε κάθε εκπαιδευτικό που δεν συμβιβάζεται με τα κακώς κείμενα και σηκώνει κεφάλι απέναντι στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, απέναντι στις πολιτικές που θέλουν την παιδεία πανάκριβο προνόμιο λίγων.

“Δάσκαλος σκυφτός – αμόρφωτος λαός” λέει ο λαός μας. Οι γονείς θέλουμε ο εκπαιδευτικός να είναι Δάσκαλος που σέβεται τις παρακαταθήκες του Παπαμαύρου, του Γληνού, της Ιμβριώτη, όλων των κορυφαίων παιδαγωγών και αγωνιστών και όχι “Καλαμαράς που τύφλωνε τ’ αηδόνια / και δάσκαλος που βίαζε την Αλήθεια”.

Ζητάμε την παύση κάθε απόπειρας φίμωσης των εκπαιδευτικών και την άμεση ανάκληση της ποινής από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α Αθήνας

Αναμένουμε να δούμε εάν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας και το Υπουργείο θα αντιδράσουν με παρόμοια ταχύτητα και σπουδή για την κάλυψη των κενών που θα κοινοποιήσουμε τις επόμενες μέρες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL