Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Κιβωτός του Κόσμου / Ζαλίζουν τα χρήματα από δωρεές - Τι λέει ο πάτερ Αντώνιος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κιβωτός του Κόσμου / Ζαλίζουν τα χρήματα από δωρεές - Τι λέει ο πάτερ Αντώνιος

Κιβωτός του Κόσμου
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Φύλλο και φτερό κάνει τα οικονομικά βιβλία της Κιβωτού του Κόσμου, η οικονομική αστυνομία, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και κακοποιητικές συμπεριφορές εναντίον παιδιών, ενώ την ίδια ώρα ίλιγγο προκαλούν τα ποσά τα οποία φαίνεται ότι είχαν εισρεύσει στα ταμεία της ΜΚΟ από τους 52 συνολικά χορηγούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το MEGA οικονομικούς ελέγχους στην «Κιβωτό» πραγματοποιούν και ορκωτοί λογιστές, καθώς ρεπορτάζ του ίδιου καναλιού αναφέρει ότι από το 2007 έως το 2022 η εν λόγω ΜΚΟ έλαβε συνολικά 90 εκατ. ευρώ σε χορηγίες.

Παράλληλα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η «Κιβωτός του Κόσμου» εμφανίζει ετήσιο πλεόνασμα 1 εκατ. ευρώ και κινητή περιουσία ύψους 7 εκατ. Μετά τις νέες αποκαλύψεις οι αρχές ερευνούν και τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του πατέρα Αντώνιου καθώς επίσης και της πρώην προέδρου του ΔΣ της εν λόγω ΜΚΟ.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο οικονομικός έλεγχος για την περίοδο 2017 - 2021, έδειξε ότι οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν τα 27,7 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με το Mega, το ίδιο χρονικό διάστημα, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ενώ τα χρήματα αυτά βρίσκονταν στους λογαριασμούς της ΜΚΟ, η «Κιβωτός του Κόσμου» συνέχισε να ζητεί δωρεές και εμφανίζοντας κάνοντας λόγο για ανάγκη κάλυψης στεγαστικών αναγκών, θέρμανσης κά.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Αρχής, ε.τ αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχει ήδη διατάξει έρευνα για τυχόν πλουτισμό των μελών της οργάνωσης.

Όσον αφορά στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης των καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές εναντίον παιδιών της Κιβωτού, η Εισαγγελία Ανηλίκων τις εξετάζει σε δύο επίπεδα  καθώς οι περισσότερες αφορούν κακομεταχείριση παιδιών.

Παράλληλα ερευνώνται και οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και ασέλγεια σε βάρος παιδιών στις δομές.

Καταθέσεις μαρτύρων

Στις αρχές κατέθεσε σήμερα μία πρώην εργαζόμενη και ένας τρόφιμος ο οποίος πλέον είναι ενήλικας σύμφωνα με το Mega.

Οι πρώην εργαζόμενοι -ένας άνδρας και μία γυναίκα- κατά την κατάθεσή τους χθες και σήμερα αντίστοιχα, επιβεβαίωσαν περιστατικά σωματικής κακοποίησης, ενώ φέρονται να είπαν ότι είχαν ακούσει για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.

Σήμερα, κατέθεσε και πρώην τρόφιμος ο οποίος σήμερα είναι ενήλικος, σύμφωνα με τον οποίο είχε υποστεί ο ίδιος σωματική κακοποίηση όταν έμενε σε δομή της οργάνωσης.

Τέλος, σύμφωνα με το Mega υπάρχουν και δύο παιδιά που ζουν στις δομές της οργάνωσης τα οποία φέρονται να έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια από τις αρχές να πειστούν να καταθέσουν επίσημα καθώς τα παιδιά φοβούνται γιατί είτε ζουν στις δομές είτε η οικογένειά τους εξαρτάται από την ΜΚΟ.

Τι ισχυρίζεται ο πάτερ Αντώνιος

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ο πάτερ Αντώνιος ανέφερε πως «δεν έκανα ποτέ κακό σε κανέναν».

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ο πάτερ Αντώνιος είναι φιλοξενούμενος σε σπίτι στελέχους της δομής. Αυτό που λέει στους ανθρώπους του είναι: «Δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;»

Η πρεσβυτέρα έχει αναλάβει τη νομική υπεράσπισή τους. Ήδη έχει τοποθετηθεί ένας δικηγόρος και αναμένονται ακόμα τρεις πολλοί γνωστοί και ικανοί νομικοί. Το μήνυμα που έστειλε είναι: «Για όλες τις καταγγελίες που έχουν γίνει υπάρχουν απαντήσεις και για τον καθένα έχουμε κάνει χίλια καλά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL