Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
Κιβωτός του Κόσμου / Έρευνες και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος - Τι ψάχνουν οι αρχές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κιβωτός του Κόσμου / Έρευνες και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος - Τι ψάχνουν οι αρχές

Κιβωτός του Κόσμου
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ

Ο ασκός του Αιόλου φαίνεται ότι έχει ανοίξει αναφορικά με την Κιβωτό του Κόσμου μετά τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και υποθέσεις ασέλγειας σε βάρος παιδιών τα οποία φιλοξενούνται στις δομές της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελευταία εξέλιξη μετά από τις καταγγελίες για αδιαφάνεια ως προς την διαχείριση χρημάτων από την εν λόγω  ΜΚΟ, αποτελεί η κατεπείγουσα εντολή που δόθηκε από τον πρόεδρο της Αρχής για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπο Βουρλιώτη για συγκέντρωση όλων των δημοσιευμάτων που αφορούν στην «Κιβωτό», για οικονομικά στοιχεία, χορηγίες και δωρεές.

Από τις έρευνες της Αρχής αναμένεται να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινα αδικήματα όπως απάτη και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» μέσω των δραστηριοτήτων της ΜΚΟ.

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα, ξεκίνησε σήμερα νέος κύκλος καταθέσεων, για τις οποίες καλούνται ενήλικοι πρώην τρόφιμοι των δομών και ανήλικοι που φιλοξενούνται ως σήμερα.

Επίσης, αναμένεται να καταθέσουν εργαζόμενοι και εθελοντές.

Στο μετά τις καταθέσεις των παραπάνω ατόμων, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τα όσοι οι καταγγέλλοντες αποδίδουν κακοποιητικές συμπεριφορές. Δηλαδή ο επικεφαλής ιερωμένος Αντώνιος Παπανικολάου, και τρεις εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι μετά και τις καταγγελίες, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα τη νέα διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου. Πρόεδρος της ΜΚΟ αναλαμβάνει η Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL