Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Κιβωτός του Κόσμου / Πρώην εργαζόμενος κατέθεσε στην Εισαγγελία Ανηλίκων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κιβωτός του Κόσμου / Πρώην εργαζόμενος κατέθεσε στην Εισαγγελία Ανηλίκων

Κιβωτός του Κόσμου
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ

Στις εισαγγελικές αρχές κατέθεσε πρώην εργαζόμενος σε δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» αναφορικά με τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και υποθέσεις ασέλγειας σε βάρος παιδιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο εν λόγω μάρτυρας είναι από τα πρόσωπα τους ισχυρισμούς των οποίων θα εξετάσουν ενδελεχώς οι Εισαγγελείς Ανηλίκων Αικ. Κοπελάκη και η Δάφνη - Κυριακή Τσιχλή που ερευνούν την ενδεχόμενη διάπραξη των αδικημάτων της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και του πλημμελήματος της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων.

Τις επόμενες ημέρες οι δύο εισαγγελείς θα λάβουν και άλλες μαρτυρικές καταθέσεις, από εργαζόμενους της ΜΚΟ και παιδιά που φιλοξενήθηκαν στις δομές.

Η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων έχει επικεντρωθεί, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν στην δικογραφία, στις ενέργειες του επικεφαλής ιερωμένου Αντώνιου Παπανικολάου και σε τρία άτομα που εργάζονται σε δομές.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο πρόεδρος της Αρχής για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπος Βουρλιώτης με κατεπείγουσα εντολή ζητεί να συγκεντρωθούν όλα τα δημοσιεύματα που αφορούν στην «Κιβωτό», σχετικά με οικονομικά στοιχεία, χορηγίες και δωρεές, ώστε να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινα αδικήματα όπως απάτη και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL