Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Σκάνδαλο υποκλοπών / Επιχείρηση εκφοβισμού στους Reporters United - Το περίεργο email που έλαβαν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκάνδαλο υποκλοπών / Επιχείρηση εκφοβισμού στους Reporters United - Το περίεργο email που έλαβαν

Χάκερ μπροστά σε λαπτοπ
pexels.com

Για επιχείρηση εκφοβισμού τους, εν μέσω του σκανδάλου των υποκλοπών, κάνουν λόγο οι Reporters United, καταγγέλλοντας ότι πηγή με καλή γνώση του κυκλώματος των παρακολουθήσεων τους προειδοποίησε ότι «σας ψάχνουν».

Συγκεκριμένα, σε νέο ρεπορτάζ τους η ερευνητική ομάδα δημοσιογράφων τονίζουν ότι στις αρχές Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με «πηγή με καλή γνώση του σκανδάλου και του κυκλώματος των υποκλοπών» η οποία τους προειδοποίησε ότι «σας ψάχνουν» άτομα που συνδέονται με το κράτος.

Οι ίδιοι σημειώνουν, σε μια παράλληλα εξέλιξη, ότι λιγότερο από δύο μέρες μετά την παραπάνω συνάντηση δέχτηκαν ένα περίεργο e-mail από κάποιον δήθεν ρεπόρτερ άγνωστης ιστοσελίδας που υποτίθεται ότι έκανε «έρευνα» για το Reporters United.

twitter/reporters united

Ωστόσο ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι στις ερωτήσεις που έστειλε περιέχονταν φορολογικά στοιχεία των Reporters United τα οποία δεν είναι δημόσια. Αντίθετα είναι γνωστά μόνο στην ΑΑΔΕ.

Αποφασίζοντας να ερευνήσουν την ιστοσελίδα σελίδα «DW Free Journal», που δήθεν κάνει «έρευνα» για τους ίδιους, οι Reporters United ανακάλυψαν ότι δημιουργήθηκε στις 11 Νοεμβρίου και ότι δεν έχει δημοσιεύσει ούτε μία έρευνα. Στις 11/11 επίσης ελήφθη και το εν λόγω e-mail.

twitter/reporters united

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι λίγες ημέρες αργότερα επρόκειτο να εκδικαστεί η αγωγή του Γρηγόρη Δημητριάδη κατά των Reporters United, της Εφημερίδας των Συντακτών και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Τέλος, η ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα ψάχνοντας τον δημοσιογράφο, παρά το γεγονός ότι το e-mail ήταν ανώνυμο διαπίστωσαν ότι στην ιστοσελίδα της η «DW Free Journal» αναφέρεται ο «έμπειρος δημοσιογράφος με 18ετή εμπειρία στην ερευνητική δημοσιογραφία σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισραήλ» Dave Woods.

twitter/reporters united

Αν και έστειλαν απαντητικό e-mail με σκοπό να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά του δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

«Επειδή η δύναμη του Reporters United είναι η διαφάνεια και η ανεξαρτησία του, σύντομα θα παραθέσουμε μεταφρασμένα στα ελληνικά τα ερωτήματα του φανταστικού “συναδέλφου” μας και θα τα απαντήσουμε, ένα προς ένα» τονίζει καταλήγοντας η δημοσιογραφική ομάδα.

https://www.facebook.com/thodorischondrogiannos/posts/pfbid02NiaDMjRwQjPYMJvi1W8FVLrrB876NGCpivYpjr1RA8LpY8My6otu1giYBFFeBm7Pl?__cft__[0]=AZXBHnABphrDUlknJAz65uCMUsmfO22PR23qwjhLk_YZIdlhs0zJFrEqiMfmoSSiZ3d2ypl-Fal13Jl542jf8C5qaDqa1SYPcSKC7syHZ3e5XtwM4wXM9k9eWLkyQ_-dSDxilZgPl5-GZP_oxnqYNIS6&__tn__=%2CO%2CP-R

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL