Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.3°C25.2°C
6 BF 23%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.2°C
5 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.8°C21.6°C
5 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.0°C24.7°C
6 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
22.9°C22.9°C
4 BF 25%
Γιάννης Οικονόμου / Ανακοίνωσε την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιάννης Οικονόμου / Ανακοίνωσε την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου

Ο πατέρας Αντώνιος
(INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ)

Την άμεση αντικατάσταση της διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ανακοίνωσε τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν τη νέα διοίκηση της δομής η οποία να σημειωθεί θα έχει την ευθύνη της δομής προσωρινά για ένα χρόνο. Όπως ανέφερε  η αντικατάσταση της διοίκησης γίνεται «με βάση την διάταξη που ψηφίσαμε το 2022, θα προχωρήσουμε στην άμεση αντικατάσταση της διοίκησης γιατί, ναι μεν η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη αλλά πρέπει να δει κανείς πως θα συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία της δομής. Λειτουργούσε στο μεγαλύτερο ποσοστό με χορηγίες ιδιωτών και οφείλει η κυβέρνηση να μην διακινδυνεύσει την λειτουργία της». Υπενθυμίζεται ότι στην Κιβωτό του Κόσμου φιλοξενούνται 140 παιδιά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για  ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα για το οποίο  χρειάζεται πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης και ο νόμος ισχύει για όλους, χωρίς εξαιρέσεις.

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι μέχρι σήμερα «στο χώρο επιμέλειας ανηλίκων παρατηρείται η δράση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Πολλές από αυτές τις δομές έχουν σώσει ανθρώπινες ζωές και αποτρέψει ανθρώπινες τραγωδίες. Ωστόσο, θέλουμε να προχωρήσουμε με ακόμα πιο γρήγορα βήματα στην αποϊδρυματοποίηση, την αναδοχή και την υιοθεσία των παιδιών.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL