Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.3°C25.2°C
6 BF 23%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.2°C
5 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.8°C21.6°C
5 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.0°C24.7°C
6 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
22.9°C22.9°C
4 BF 25%
Κιβωτός του Κόσμου / Ξεκινά σήμερα νέος κύκλος καταθέσεων πριν κληθούν π. Αντώνιος και 3 ακόμη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κιβωτός του Κόσμου / Ξεκινά σήμερα νέος κύκλος καταθέσεων πριν κληθούν π. Αντώνιος και 3 ακόμη

ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της ΓΑΔΑ έστειλε στην εισαγγελία τον φάκελο της αρχικής δικογραφίας με όσα προέκυψαν από την προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου με επτά καταθέσεις. Δύο εισαγγελείς ανηλίκων (Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσιχλή) έχουν αναλάβει την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι την Τρίτη ξεκινά νέος κύκλος καταθέσεων, για τις οποίες καλούνται τόσο ενήλικοι πρώην τρόφιμοι των δομών της οργάνωσης όσο και ανήλικοι που φιλοξενούνται ως σήμερα εκεί. Επίσης, θα καταθέσουν εργαζόμενοι και εθελοντές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πληροφοφίες θέλουν τουλάχιστον 10 καταγγελίες να έχουν φτάσει στα χέρια των Αρχών μέσω του Συνηγόρου του Πολίτη. Η συντριπτική πλειοψηφία αφορά κακοποιητικές συμπεριφορές, τιμωρίες και εξυβρίσεις παιδιών, ενώ ασέλγεια φαίνεται προς το παρόν να αφορά μόνο η καταγγελία του 19χρονου από την οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητας η υπόθεση.

Κατά την ίδια πηγή, στο τέλος αυτής της διαδικασίας καταθέσεων, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τα άτομα στα οποία οι καταγγέλλοντες αποδίδουν κακοποιητικές συμπεριφορές, δηλαδή ο επικεφαλής ιερωμένος Αντώνιος Παπανικολάου και τρεις εργαζόμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι η ασέλγεια (κακούργημα) και η κακοποίηση (πλημμέλημα) και το αν η Δικαιοσύνη εντοπίζει σοβαρά στοιχεία ενοχής πιθανώς θα φανεί από το αν οι τέσσερις θα καταθέσουν ενόρκως ως μάρτυρες ή ανομωτί ως πιθανοί κατηγορούμενοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL