Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Ναυτεμπορική TV / Θα μας ενδιέφερε πανελλήνια θεματική άδεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ναυτεμπορική TV / Θα μας ενδιέφερε πανελλήνια θεματική άδεια

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Σε τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται το συγκρότημα της «Ναυτεμπορικής», το οποίο εξαγοράστηκε από τον επιχειρηματία Δημ. Μελισσανίδη τον Σεπτέμβριο του 2021. Αξιοποιώντας το «βαρύ» όνομα της «Ναυτεμπορικής», της αρχαιότερης ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας, διασώθηκε το έντυπο, ενισχύθηκε το διαδικτυακό naftemporiki.gr και πλέον, από την ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο, εκπέμπει και η Ναυτεμπορική TV διαδικτυακά και μέσω της συνδρομητικής πλατφόρμας Cosmote TV και NOVA.

Προσανατολισμένη στην οικονομία αλλά και σε ό,τι την προσδιορίζει, την επιχειρηματικότητα, την γεωπολιτική, την πολιτική, το διεθνές περιβάλλον, η Ναυτεμπορική τηλεόραση με όχημα το βαρύ «brand name» διεκδικεί να προσφέρει «έντιμη ενημέρωση χωρίς υπερβολές και με βάρος στην οικονομία», όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής, Λάμπης Ταγματάρχης. Όπως ξεκαθάρισε, η Ναυτεμπορική TV δεν είναι ανταγωνιστική στα ελεύθερα κανάλια (πχ ALPHA, ΑΝΤ1), καθώς το κοινό το οποίο απευθύνεται είναι το «business κοινό» το οποίο μάλιστα είναι συνήθως το ίδιο κοινό των συνδρομητικών πλατφορμών.

Στο κανάλι εργάζονται σήμερα 22 άτομα, τα οποία προσφέρουν 12ωρο πρόγραμμα, με την βοήθεια και των συναδέλφων τους από την εφημερίδα. Οι εκπομπές περιλαμβάνουν ειδησεογραφία και σχολιασμό για θέματα Χρηματιστηρίου, πολιτικής, τοπικής αυτοδιοίκησης, συνεντεύξεις κ.ά., σε σχέση πάντα με την οικονομία. Παρουσιάζουν οι Νικόλ Λειβαδάρη, Κ. Καλέτσιος, Μιχάλης Ψύλλος, Φ. Φιλιππακόπουλος, Τάκης Σπηλιόπουλος, Ανάστης Ντόκας, Σάββας Καλεντερίδης κ.ά., ενώ η συμφωνία που έχει συναφθεί με το αμερικανικό δίκτυο CNBC δίνει πρόσβαση σε επιπλέον περιεχόμενο και αρχειακό υλικό, κυρίως ντοκυμαντέρ.

Όπως εξήγησαν ο γενικός διευθυντής του Ομίλου Σπύρος Κτενάς και η δημοσιογράφος και διευθύντρια ενημέρωσης Νικόλ Λειβαδάρη, το πρόγραμμα χτίζεται βήμα- βήμα και ως το τέλος του έτους θα έχει ενισχυθεί περισσότερο. Σταδιακά, όπως είπαν, το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί ως τα μεσάνυκτα, ενισχυμένο με εσωτερικές παραγωγές, αλλά και με περιεχόμενο από επιπλέον ξένα δίκτυα. Ήδη, η διαφημιστική αγορά έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον, όπως είπαν οι υπεύθυνοι. Όσο αφορά στη δυνατότητα εκπομπής με ελεύθερη λήψη, οι επικεφαλής απάντησαν ότι ενδιαφέρονται για Πανελλαδική θεματική άδεια εκπομπής, όμως δεν διαφαίνεται σχετική προκήρυξη από το ΕΣΡ, ενώ αναφορικά με τυχόν εξαγορά περιφερειακής άδειας, δεν επιβεβαιώθηκε ενδιαφέρον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL