Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Μεταναστευτικό / Έκτακτο Συμβούλιο της ΕΕ μετά τη διαμάχη Γαλλίας και Ιταλίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μεταναστευτικό / Έκτακτο Συμβούλιο της ΕΕ μετά τη διαμάχη Γαλλίας και Ιταλίας

 Ocean Viking
EPA

Με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με το πλοίο Ocean Viking που διέσωσε πρόσφυγες και μετανάστες στην κεντρική Μεσόγειο και την απαγόρευση της Ιταλίας να μεταφέρει του διασωθέντες σε δικό της λιμάνι και τη διαμάχη που ξέσπασε με την Γαλλία όπου τελικά αγκυροβόλησε το πλοίο, η τσεχική προεδρία της ΕΕ συγκαλεί Έκτακτο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων στις 25 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησΉ της στο Twitter, η τσεχική προεδρία της ΕΕ «αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων στις 25 Νοεμβρίου. Οι υπουργοί θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση σε όλες τις μεταναστευτικές οδούς».

Η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία, δεν επέτρεψε στο πλοίο Ocean Viking με 234 μετανάστες και πρόσφυγες να βρει ασφαλές λιμάνι στην Ιταλία με αποτέλεσμα το πλοίο να πάει στην Γαλλική πόλη Τουλόν. Η Γαλλία κατηγόρησε την ιταλική κυβέρνηση ότι αθετεί τις υποχρεώσεις της, πρειδοποιώντας ότι  θα μπλοκάρει 3.000 μετεγκαταστάσεις προσφύγων και μεταναστών από την Ιταλία.

Η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι είχε ζητήσει από τις ΜΚΟ που διασώζουν πρόσφυγες και μετανάστες να τους μεταφέρουν στις χώρες όπου ανήκουν τα πλοία τους, βάσει της σημαίας που φέρουν. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, έχει υπογραμμίσει ότι στο εξής η χώρα του θα δέχεται μόνον γυναίκες, παιδιά και ασθενείς που βρίσκονται σε πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL