Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
ΑΠΘ / Το φιάσκο με τη «βιβλιοθήκη» - Παραμένει γιαπί εδώ και 10 μήνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΘ / Το φιάσκο με τη «βιβλιοθήκη» - Παραμένει γιαπί εδώ και 10 μήνες

twitter/chris_avramidis

Η υποκριτική στάση της κυβέρνησης και στα θέματα της παιδείας, αναδεικνύεται από το βίντεο και τις φωτογραφίες που δημοσίευσε από την πρώην κατάληψη στο Βιολογικό του ΑΠΘ, ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση και ο πρύτανης του ΑΠΘ, στις αρχές του χρόνου επικαλούμενοι την ανάγκη δημιουργίας βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ, αποφάσισαν να κλείσουν την εν λόγω κατάληψη η οποία λειτουργούσε για 34 χρόνια, βάζοντας τα ΜΑΤ μέσα στο πανεπιστήμιο.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο τον περασμένο Μάιο σχετικά με τα επεισόδια και την επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητή στο ΑΠΘ είχε προσφέρει πλήρη κάλυψη στην αστυνομική βία φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να διαλέξει, αν είναι «με τη γνώση και την ελευθερία ή με τις κουκούλες και τη βία. Βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα;».

Ωστόσο 10 ολόκληρους μήνες μετά έχει γίνει σαφής η «μέριμνα» της κυβέρνησης για τη δημιουργία βιβλιοθήκης. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες και το βίντεο, ο χώρος είναι κενός και δεν έχει γίνει καμία εργασία για τη δημιουργία βιβλιοθήκης, παρά μόνο έχουν μπει τούβλα ώστε να είναι δύσκολη η πρόσβαση.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Χρ. Αβραμίδης «πέρυσι τέτοια μέρα στο συγκεκριμένο σημείο θα βρίσκατε βιβλία που διέθετε το Στέκι στο Βιολογικό. Μας είπαν ότι το διέλυσαν για να φτιάξουν βιβλιοθήκη αλλά τελικά σχεδόν 1 χρόνο μετά το μόνο που βλέπει κανείς είναι μπάζα και περιττώματα ποντικιών».

Είναι πλέον παραπάνω από σαφές ότι η κυβέρνηση επιλέγοντας να εφαρμόσει το δόγμα «νόμος και τάξη» έπρεπε πρώτα να «χρυσώσει το χάπι» μιλώντας για δημιουργία βιβλιοθήκης. Είναι επίσης ξεκάθαρη η επιλογή της κυβέρνησης να δώσει χρήματα για περισσότερη αστυνόμευση στα πανεπιστήμια (δημιουργία της ΟΠΠΙ) και όχι για τη δημιουργία επιπλέον αιθουσών και τις προσλήψεις καθηγητών.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πρόσφατα, φοιτητής της νομικής στο ΑΠΘ έπεσε από το παράθυρο την ώρα που παρακολουθούσε μάθημα σε ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL