Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
ΑΠΘ / ΜΑΤ σέρνουν αιμόφυρτο φοιτητή -«Πονάω, δεν μπορώ να πάρω ανάσα» (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΘ / ΜΑΤ σέρνουν αιμόφυρτο φοιτητή -«Πονάω, δεν μπορώ να πάρω ανάσα» (βίντεο)

ΜΑΤ στο ΑΠΘ
(SCREENSHOT/YOUTUBE.COM)

Άγρια επίθεση εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών, μέσα στο ΑΠΘ, την ώρα μάλιστα που οι φοιτητές είχαν μάθημα. Το κεντρικό αμφιθέατρο γέμισε με δακρυγόνα και οι φοιτητές έντρομοι προσπάθησαν να βγουν έξω.

https://youtu.be/BenFFAIqcYk

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε μία προσαγωγή, ενώ σοκ προκαλούν τα βίντεο που δείχνουν τα ΜΑΤ να σέρνουν αιμόφυρτο φοιτητή. «Πονάω, δεν μπορώ να πάρω ανάσα» φώναζε όπως ακούγεται.

https://youtu.be/9aXHeMtbnIg

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών φοιτητικών οργανώσεων και συλλόγων στον προαύλιο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών ενάντια στην παρουσία αστυνομικών εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος τη στιγμή που οι εργασίες στο Βιολογικό ήταν σε εξέλιξη.

https://youtu.be/cRplxcfAi-c

Στη συνέχεια τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και κρότου λάμψης στους φοιτητές και μπροστά από το κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ.

https://www.youtube.com/watch?v=HeXASeQdYJI

Νωρίτερα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το thestival.gr άγνωστοι πέταξαν πέτρες και αντικείμενα στον χώρο όπου γίνονται εργασίες για τη δημιουργία βιβλιοθήκης, στο πρώην “Στέκι Βιολογικού” που τελούσε υπό κατάληψη επί 34 χρόνια.

https://youtu.be/lh7zxNquLdE

Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:  Εικόνες άγριας καταστολής και τρομοκρατίας στο ΑΠΘ

«Η αστυνομία εκφοβίζει και ξυλοκοπεί τους φοιτητές/τριες του ΑΠΘ. Μια εβδομάδα πριν τις φοιτητικές εκλογές η κυβέρνηση επιλέγει να προκαλέσει εικόνες άγριας καταστολής και τρομοκρατίας στο ΑΠΘ» σημειώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζει, «η αστυνομία, η οποία παραμένει εντός του πανεπιστημίου, με πρόσχημα τις οικοδομικές εργασίες που γίνονται στη σχολή του Βιολογικού, πριν απο λίγο επιτέθηκε με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου/λάμψης σε φοιτητές/τριες που ζητούσαν ειρηνικά την αποχώρηση της.

Τη στιγμή που τα ΜΑΤ χτυπούν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες την ώρα των μαθημάτων τους ο πρύτανης Παπαϊωάννου διαλέγει πλευρά υπέρ της καταστολής και όχι της εκπαίδευση.

Ο πρύτανης των ΜΑΤ και το υπουργείο είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για αυτές τις εικόνες. Δε θέλουν ούτε την προστασία των φοιτητών, ούτε την δημιουργία ενός καλύτερου πανεπιστημίου. Θέλουν καταστολή, φόβο, face control και αυταρχισμό στις σχολές μας».

«Το μέλλον που θέλουν να πλάσουν είναι ζοφερό και δε μας χωράει. Δε θα τους περάσει. Η αστυνομία δεν έχει θέση στα πανεπιστήμια, για αυτό και το σχέδιό τους θα μείνει στα χαρτιά» καταλήγει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

https://www.facebook.com/syrizayouth/posts/309747221340000?__cft__[0]=AZU5-JVtaz1VpX_vLT94OLdYl5F2VO_JxJ8la61LDQAoItH2tLLAUxyO20dH7FMdmR4AWuO_35mCY_dlctlrKYR9YbQigjHX34UhJefFzKBg6FsPZIzKvdcVD_z2pDwDJm94tnEnLIqTwC5uDpFS1gl8aEJg-PAUZLQSoT-5AxO6WelP8_084PbLz6gjAFPBkGE&__tn__=%2CO%2CP-R

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL