Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Χρυσή Αυγή – Εφετείο / Καταθέτει η Μάγδα Φύσσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρυσή Αυγή – Εφετείο / Καταθέτει η Μάγδα Φύσσα

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Δύο χρόνια μετά την πρωτόδικη καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή καταθέτει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η Μάγδα Φύσσα. Σε συγκέντρωση στο Εφετείο το πρωί στις 8:30 καλούν ο Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας», οργανώσεις της Αριστεράς, συλλογικότητες, συνδικάτα, σωματεία, φορείς και Φοιτητικοί Σύλλογοι. 

Σημειώνεται ότι η μητέρα του Παύλου Φύσσα, κλήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο την περασμένη Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, κάτι που δεν κατέστη δυνατό, καθώς δεν λειτουργούσαν τα μικρόφωνα. Μετά από διαμαρτυρίες δικηγόρων και δημοσιογράφων που δεν μπορούν να ακούσουν την κατάθεση της Μάγδας Φύσσα, αποφασίστηκε η διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας για την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό που διεξάγεται στο Εφετείο έχει συνεδριάσει μέχρι τώρα τέσσερις φορές, χωρίς να έχει μπει στην ουσία της υπόθεσης, καθώς εξέταζε αιτήματα των κατηγορουμένων.

Στο κάλεσμα του ο Σύλλογος Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» τονίζει ότι γίνεται για προσωπική στήριξη στην Μάγδα Φύσσα. «Στην μάνα του Παύλου που έγινε μάνα όλων των παιδιών που χρειάστηκαν βοήθεια. Στην γυναίκα που έγινε σύμβολο αγώνα για όσες και όσους παλεύουν για αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη. Στον άνθρωπο που έχει συμβάλει τα μέγιστα στους αόρατους/ες αυτής της κοινωνίας, Στην Μάνα που η γενναιότητα και η πυγμή της απέναντι στους νεοναζί έδωσε δύναμη και κουράγιο στους αντιφασίστες και στις αντιφασίστριες από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά το κάλεσμα του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας:

«Στις 7 Οκτωβρίου 2022, δύο χρόνια μετά την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που κήρυξε την Χρυσή Αυγή Εγκληματική Οργάνωση, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων συνεδριάζει μετά διακοπής στην ίδια αίθουσα, δικάζοντας την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Την επόμενη Παρασκευή, λοιπόν, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων για την υπόθεση του Παύλου, με την εξέταση της Μάγδας Φύσσα. 

Δεν πρόκειται στο παρόν να αναλύσουμε την σημασία της συγκεκριμένης δίκης για την ελληνική κοινωνία και το αντιφασιστικό κίνημα, για να καλέσουμε σε στήριξη του κόσμου. Η θέση του συλλόγου μας επ΄ αυτού είναι γνωστή και ειπωμένη. 

Το παρόν αποτελεί ένα κάλεσμα για προσωπική στήριξη στην Μάγδα Φύσσα. Στην μάνα του Παύλου που έγινε μάνα όλων των παιδιών που χρειάστηκαν βοήθεια. Στην γυναίκα που έγινε σύμβολο αγώνα για όσες και όσους παλεύουν για αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη. Στον άνθρωπο που έχει συμβάλει τα μέγιστα στους αόρατους/ες αυτής της κοινωνίας, Στην Μάνα που η γενναιότητα και η πυγμή της απέναντι στους νεοναζί έδωσε δύναμη και κουράγιο στους αντιφασίστες και στις αντιφασίστριες από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη. 

Να μην την αφήσουμε μόνη να αντιμετωπίσει τους δολοφόνους του Παύλου και τους υποστηρικτές τους. 

Να μην την αφήσουμε μόνη, όπως, δεν μας άφησε αυτή ποτές.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 7.10.2022 ΩΡΑ 8:30 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL