Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.3°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.8°C14.6°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C19.1°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.6°C15.7°C
2 BF 69%
Εξάρχεια - Λόφος Στρέφη / Φωτογραφίες ντοκουμέντο με τον πατέρα που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξάρχεια - Λόφος Στρέφη / Φωτογραφίες ντοκουμέντο με τον πατέρα που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς

tvxs.gr

Τη βιαιότητα των χτυπημάτων από τους αστυνομικούς στα Εξάρχεια χθες το βράδυ στο λόφο Στρέφη, αναδεικνύουν οι φωτογραφίες από το σώμα του Δ.Τ. ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μπροστά στη μικρή κόρη του όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί κοπέλα που ήθελε με την παρέα της να περάσει από τον χώρο του γηπέδου μπάσκετ και τους απαγορεύτηκε η διέλευση.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το tvxs.gr δείχνουν τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε ο Δ.Τ. στο κεφάλι, τον θώρακα, τα χέρια και την πλάτη.

Το ίδιο μέσο αναφέρει ότι, ο Δ.Τ. αν και ζήτησε από τους αστυνομικούς να μην τον απομακρύνουν από το σημείο μέχρι να παραλάβει το παιδί η σύντροφός του, οι αστυνομικοί αγνόησαν επιδεικτικά.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Δ.Τ. θα κινηθεί νομικά εναντίον των αστυνομικών που τον ξυλοκόπησαν, καταθέτοντας μήνυση.

tvxs.gr
tvxs.gr
tvxs.gr
tvxs.gr
tvxs.gr
tvxs.gr

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στο σημείο να στείλει οπλισμένους αστυνομικούς, μπροστά στην είσοδο του 36ου Δημοτικού σχολείου την ώρα που έβγαιναν τα παιδιά με τους γονείς, αφού νωρίτερα, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων είχε εκδώσει ανακοίνωση στη οποία ανέφερε:

«Ο Δ. ξυλοκοπήθηκε άγρια μπροστά στα παιδιά του όταν προσπάθησε να υπερασπιστεί κοπέλα που ήθελε με την παρέα της να περάσει από τον χώρο του γηπέδου και τους απαγορεύτηκε η διέλευση τη στιγμή που ήδη υπήρχε κόσμος μέσα. Έχει οίδημα στο κεφάλι, μώλωπες στα χέρια, στο πρόσωπο και σ' όλο του το σώμα, ενώ δέχτηκε και φυσουνιά χημικών στο πρόσωπο. Σαν να μην έφτανε όλο αυτό συνελήφθη και κρατείται στη Γ.Α.Δ.Α. με κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής, βία κατά υπαλλήλου κι απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης».

Μιλώντας στο Κόκκινο 105.5, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 36ου Δημοτικού και μέλος των συνελεύσεων για τον Στρέφη, Χρυσούλα Παπαγεωργίου δήλωσε: «Υπάρχουν παιδιά σ αυτή τη γειτονιά, υπάρχουν παιδιά που ζουν, πάνε σε σχολείο, παίζουν και συστηματικά αγνοούνται από τις επίσημες υπηρεσίες και τις αρμόδιες αρχές, παίζεται και ένα μπαλάκι πάνω στην πλάτη αυτών των παιδιών, τα όσα έχουν συμβεί στο Στρέφη ή στην πλατεία τον τελευταίο ενάμισι μήνα έχει να κάνει με το πώς θα τρομοκρατηθούμε εμείς οι γονείς και δεν θα αφήνουμε τα παιδιά μας έξω στο δρόμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL