Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
11.3°C16.6°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.1°C27.8°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
4 BF 94%
Νοσοκομείο ΚΑΤ / Πρωτοφανές περιστατικό - Καθαρίστρια γέννησε στην τουαλέτα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νοσοκομείο ΚΑΤ / Πρωτοφανές περιστατικό - Καθαρίστρια γέννησε στην τουαλέτα

Διάδρομος στο νοσοκομείο ΚΑΤ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ πριν μερικές ημέρες όταν μια καθαρίστρια γέννησε στις τουαλέτες , ισχυριζόμενη μάλιστα πως δεν γνώριζε καν ότι είναι έγκυος.

Η γυναίκα, που δούλευε ως καθαρίστρια στα χειρουργεία στο νοσοκομείο, το πρωί της Πέμπτης ένιωσε ξαφνικά έναν έντονο πόνο. Σύμφωνα με την ίδια, πήγε τουαλέτα και γέννησε στη λεκάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν 35 βδομάδων έγκυος, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν είχε πει πως ήταν έγκυος φοβούμενη μη χάσει την εργασία της.

Μητέρα και νεογνό μεταφέρθηκαν άμεσα στο «Έλενα», εκεί όπου παραμένει μέχρι και σήμερα το πρόωρο μωράκι σε θερμοκοιτίδα.

Το χρονικό

Όλα έγιναν το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Η νεαρή κοπέλα βρισκόταν κανονικά στο πόστο της ως καθαρίστρια στα χειρουργεία, όταν ξαφνικά ένιωσε έναν έντονο και οξύ πόνο.

«Πόναγα και πήγα στα εξωτερικά ιατρεία» είπε η ίδια μιλώντας στο Mega. «Εγώ δεν το ήξερα καν ότι ήμουν έγκυος. Την ημέρα που γέννησα, το ένιωσα. Ένιωσα έντονα πόνο. Ήμουν στην πρωινή βάρδια» συμπλήρωσε.

«Ξαφνικά βγήκε από μια τουαλέτα και διαπίστωσαν εκεί η προϊσταμένη της εφημερίας και οι συνάδελφοι ότι είχε αίμα. Οδηγήθηκαν στην τουαλέτα και είδαν μέσα στην λεκάνη με αποκόλληση πλακούντα το μωράκι», είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών οι οποίοι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες τόσο στη λεχώνα όσο και στο νεογνό.

«Κινηθήκαμε γρήγορα με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αναζητήσαμε τη μητέρα και το νεογνό και κάναμε μια διαχείριση γρήγορη. Δεν είμαστε ένα νοσοκομείο που έχει γυναικολογική/ μαιευτική προφανώς. Είχαμε μια ανησυχία για το μωρό. Για εμάς ήταν μια έκπληξη γιατί συνήθως δε γεννιούνται παιδιά στο ΚΑΤ».

«Αφού απολίνωσε τον ομφάλιο λώρο και είδα ότι το μωράκι αντέδρασε, ξεκινήσαμε μια διαδικασία διαχείρισης και της μητέρας και της μικρής να τα πάμε στο καταλληλότερο υγειονομικό σχηματισμό που ήταν το «Έλενα». Όλα αυτά καταφέραμε να τα ολοκληρώσουμε σε μια ώρα» περιέγραψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Παράλληλα εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το αν πράγματι η εν λόγω γυναίκα δεν είχε αντιληφθεί πως κυοφορούσε ή εάν τελικά επρόκειτο για περιστατικό εργασιακού εκφοβισμού.

«Αυτό που μπορεί να υποθέσει κανείς ότι η συνάδελφος ήταν για πολύ καιρό άνεργη και φοβόταν μήπως τη διώξει ο εργολάβος. Ενώ αν εργαζόταν μόνιμη στο νοσοκομείο δε θα γινόταν τίποτα από όλα αυτά» είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL