Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
ΔΕΘ 2022 – Συνέντευξη Μητσοτάκη / Έκρηξη πολυφωνίας – 7 άτομα από την ΕΡΤ και 2 μετακλητοί έκαναν ερώτηση στον πρωθυπουργό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΕΘ 2022 – Συνέντευξη Μητσοτάκη / Έκρηξη πολυφωνίας – 7 άτομα από την ΕΡΤ και 2 μετακλητοί έκαναν ερώτηση στον πρωθυπουργό

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΘ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Στο βιβλίο Γκίνες λόγω έκρηξης πολυφωνίας θα μπει η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την 86η ΔΕΘ. Και δεν είναι μόνο για το στημένο της υπόθεσης με ερωτήσεις – πάσες από τα φιλοκυβερνητικά μέσα αλλά και για το πρωτοφανές γεγονός ότι από απηύθυναν ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη επτά δημοσιογράφοι που έχουν σχέση εργασίας με τη δημόσια τηλεόραση, ένας μετακλητός και ένας δημοσιογράφος γραφείου Τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός από τη δημοσιογράφο Στέλλα Αντωνακοπούλου που ρώτησε τον πρωθυπουργό ως εκπρόσωπος της ΕΡΤ υπήρχαν και άλλοι εργαζόμενοι στη δημόσια τηλεόραση που έκαναν ερωτήσεις για το δεύτερο μέσο για το οποίο εργάζονται.

Για παράδειγμα, ο Δημήτρης Γκάτσιος, ο δημοσιογράφος που καλύπτει κατά κύριο λόγο το κυβερνητικό ρεπορτάζ στην ΕΡΤ, ρώτησε ως δημοσιογράφος του Capital για την ενεργειακή επάρκεια ενόψει του χειμώνα. Η Γεωργία Σκιτζή που κάνει πολιτικό ρεπορτάζ στην ΕΡΤ,  ρώτησε εκπροσωπώντας το Newsbeast για την τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο και τηλεπαρουσιαστής της ΕΡΤ, Κώστας Παπαχλιμίντζος,  που βρίσκεται σταθερά τα τελευταία χρόνια 3 χρόνια στην πρωινή ζώνη της δημόσιας τηλεόρασης, ρώτησε τον πρωθυπουργό στην συνέντευξη Τύπου στην Θεσσαλονίκη ως δημοσιογράφος των Παραπολιτικών για το δημογραφικό πρόβλημα και με ποια μέτρα θα το αντιμετωπίσει.

Ένα άλλο πρόσωπο της πρωινής ζώνης της ΕΡΤ, η Κατερίνα Σερέτη έκανε ερώτηση στον πρωθυπουργό για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, εκπροσωπώντας το Newsit. H Κατερίνα Σερέτη πέρα από την εκπομπή στην πρωινή ζώνη του Πρώτου προγράμματος σχολιάζει την επικαιρότητα και στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη στην ΕΡΤ1.

Ο Κώστας Καντούρης, ο οποίος πρόσφατα ήταν και απεσταλμένος της ΕΡΤ στην Ουκρανία, και ρώτησε τον πρωθυπουργό ως δημοσιογράφος του Associated Press για το αν οι εξελίξεις στην Ουκρανία ανοίγουν την όρεξη του Ερντογάν. Βέβαια ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι ο μοναδικός ανταποκριτής του Associated Press στην Ελλάδα και με την ιδιότητά του αυτή απηύθυνε ερωτήσεις στη ΔΕΘ και τα προηγούμενα χρόνια πριν αποκτήσει σχέση εργασίας με την ΕΡΤ.

Στην ευρύτερη οικογένεια της ΕΡΤ ανήκει και η Βιργινία Δημαρέση που ρώτησε τον πρωθυπουργό για λογαριασμό του Status FM όπου έχει εκπομπή με τον Δημήτρη Βενιέρη. Η Βιργινία Δημαρέση παράλληλα έχει την αρχισυνταξία της εκπομπής «Άξονες ανάπτυξης». Της ημίωρης εβδομαδιαίας εκπομπής της ΕΡΤ3 παραγωγής 2020 που προβάλλεται και στην πλατφόρμα EPT flix.

Ερωτήσεις και από γραφεία Τύπου

Εκτός από τους επτά εργαζόμενους στην ΕΡΤ που απηύθυναν ξεχωριστές ερωτήσεις απηύθυναν στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω άλλων μέσων,  έγινε και το πρωτοφανές να απευθύνουν ερωτήσεις και δημοσιογράφοι που εργάζονται σε γραφεία Τύπου.

Συγκεκριμένα ο Τάσος Τασιούλας που ανήκει στο δυναμικό του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας του Απ.Τζιτζικώστα και ο Τάσος Πίκουλας που εκτός από το Political εργάζεται ως μετακλητός στο υπουργείο Εργασίας.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL