Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
1 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.6°C14.5°C
1 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.4°C
4 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.5°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Σωτήρης Λαπιέρης / Μετά το ξύλο πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τη σκευωρία της αστυνομίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σωτήρης Λαπιέρης / Μετά το ξύλο πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τη σκευωρία της αστυνομίας

δικαστήρια Λαπιέρης
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Για τις 12 Αυγούστου αναβλήθηκε η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, για πλημμελήματα, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά το όργιο καταστολής στην πορεία αλληλεγγύης στον Γ. Μιχαηλίδη, την περασμένη Πέμπτη.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έλαβε αναβολή ώστε να κληθούν να καταθέσουν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί. Υπενθυμίζεται ότι από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για βία κατά υπαλλήλου, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης, διατάραξη οικιακής ειρήνης και απείθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταξύ των τεσσάρων κατηγορουμένων για πλημμελήματα, είναι και ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, Σωτήρη Λαπιέρης, που ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς, όντας δεμένος πισθάγκωνα.

«Συνεχίζεται το αυτόφωρο μετά την επίθεση της αστυνομίας και τις συλλήψεις της Πέμπτης», δήλωσε στο avgi.gr και στον Κώστα Παπαντωνίου ο Σωτήρης Λαπιέρης.

Ο ίδιος κάνοντας λόγο για «σκευωρία» της αστυνομίας και για «καταθέσεις καρμπόν» υπογραμμίζει ότι οι αστυνομικοί «ισχυρίζονται ότι εκείνοι δέχτηκαν επίθεση από εμάς, ενάντια σε κάθε βιντεολιπτικό υλικό που υπάρχει»

«Δυστυχώς μετά το ξύλο και οι τέσσερις κατηγορούμενοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη σκευωρία της αστυνομίας, με τις καταθέσεις καρμπόν που ισχυρίζονται ότι εκείνοι δέχτηκαν επίθεση από εμάς, ενάντια σε κάθε βιντεολιπτικό υλικό που υπάρχει».

https://www.youtube.com/watch?v=zmTOI069yeo

Καταλήγοντας, ο Σ. Λαπιέρης υπογραμμίζει ότι «θα σταθούμε και σήμερα απέναντι σε αυτές τις κατηγορίες για να καταπέσουν και να αποδειχθεί ότι η καταστολή της αστυνομίας, με τις πολιτικές εντολές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δε θα μείνει αναπάντητη, δε θα κρατάει όμηρους ανθρώπους που εκφράζουν το συνταγματικό τους δικαίωμα στη διαδήλωση και στο συνέρχεσθαι και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας και τα δικαιώματα όσων παλεύουν».

https://www.youtube.com/watch?v=sm5ube4je1M
AVGI.GR
AVGI.GR

 

AVGI.GR
AVGI.GR

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL