Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.6°C19.6°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.0°C19.4°C
5 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.5°C18.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
5 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 68%
Φωτιά στη Βορειοανατολική Αττική / Σε σοβαρή κατάσταση 54χρονος εγκαυματίας - 25 άτομα σε νοσοκομεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά στη Βορειοανατολική Αττική / Σε σοβαρή κατάσταση 54χρονος εγκαυματίας - 25 άτομα σε νοσοκομεία

photo INTIME

Ένας 54χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς». Όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο ο  ασθενής Μ.Ε., ετών 54, πήγε με δικό του μεταφορικό μέσο από την πυρκαγιά στο Γέρακα, με εκτεταμένα εγκαύματα συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 60% της ολικής επιφάνειας σώματος, κυρίως επιπολής και κατά τόπους εν τω βάθει μερικού πάχους, που αφορούσαν το πρόσωπο, άνω και κάτω άκρα άμφω, και κορμό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ασθενής Α.Ν., 28 ετών, από την περιοχή της Πεντέλης,  προσήλθε λόγω εισπνοής καπνού, και μετά τη διενέργεια των ενδεδειγμένων βάσει πρωτοκόλλου εξετάσεων και παρακλινικού ελέγχου, αποφασίστηκε η διακομιδή στο Γ.Ν «Σωτηρία» για πνευμονολογική εκτίμηση λόγω της φύσης του εισπνευστικού εγκαύματος. Ωστόσο η ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως την διακομιδή της με ΕΚΑΒ και  ανέφερε  ότι θα μεταβεί από τους συνοδούς της στο Γ.Ν Σωτηρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ασθενής Β.Γ. 35 ετών, προσήλθε με ΕΚΑΒ από τη Πεντέλη λόγω θερμικών εγκαυμάτων εν τω βάθει μερικού πάχους συνολικής επιφανείας 18%, σε κεφαλή, ΑΡ βραχίονα, ΔΕ κνήμη, και ΑΡ κάτω άκρο. Έγινε σύσταση για εισαγωγή στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής ωστόσο ο ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως και θα προσέλθει σήμερα για επανεξέταση στο εξωτερικό ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι έχουν μεταφερθεί συνολικά 25 άτομα σε νοσοκομεία με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και συγκεκριμένα:

-Από τις κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας), που φιλοξενούσε 46 άτομα. Έξι άτομα μεταφέρθηκαν με φορείο και ακόμα 3 άτομα με καρέκλα, οι τελευταίοι μεταφέρθηκαν στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος). Τα 6 άτομα διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

-Από το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής), που φιλοξενούσε 57 άτομα. Ένα άτομο διακομίσθηκε προς το Ιπποκράτειο. Εκκένωση υπήρξει και από τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακας), που φιλοξενούσε 44 άτομα. Μεταφέρθηκαν 10 άτομα, εκ των οποίων τα 2 στον Ερυθρό Σταυρό, 2 στο Ιπποκράτειο, τα υπόλοιπα 6 σε Ερυθρό Σταυρό.

-Με το ΕΚΑΒ, κατόπιν κλήσης στο 166 (μέχρι τις 05:45), μεταφέρθηκαν τρεις πυροσβέστες με αναπνευστικά και τραυματισμούς  στο 251 ΓΝΑ, 5 πολίτες διακομίσθηκαν, ένα άτομο στο Γεννηματάς με ελαφρύ έγκαυμα, τρεις στον Ερυθρό Σταυρό και ένα άτομο στη Σωτηρία με αναπνευστικά προβλήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL