Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Δημήτρης Λιγνάδης / Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Άρειο Πάγο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Λιγνάδης / Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Άρειο Πάγο

Διαμαρτυρία Άρειος Πάγος
AVGI.GR

Αυθόρμητη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο έγινε μετά την απόφαση της δικαιοσύνης αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος νωρίτερα σήμερα κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς ανήλικων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήδη οι πρώτοι άνθρωποι έφτασαν μετά τις 20:00 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αν και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη, του δόθηκε η δυνατότητα, μέχρι την εκδίκαση στο Εφετείο, να βρίσκεται εκτός φυλακής με τους περιοριστικούς όρους της εγγύησης 30.000 ευρώ, της εμφάνιση τρεις φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου με πλειοψηφία 4-3 να αφεθεί ελεύθερος το Δ. Λιγνάδης, η πλευρά των θυμάτων και μέλη του ακροατηρίου εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους, αποδοκιμάζοντας το δικαστήριο. «Και έξω βιαστής θα είναι» ξέσπασαν συγγενείς και φίλοι των θυμάτων που φώναξαν ντροπή στους δικαστές.

AVGI.GR

Ιδιαίτερα οργισμένη είναι και η αντίδραση των χρηστών twitter οι οποίοι εξοργισμένοι υπενθυμίζουν παλαιότερες δικαστικές αποφάσεις στις οποίες η δικαιοσύνη δεν έδειξε ανάλογη επιείκεια.

Φωτογραφίες: Κώστας Παπαντωνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL