Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.9°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.7°C20.5°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.0°C22.6°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.8°C21.4°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.6°C
0 BF 63%
Θεσσαλονίκη / Ένοχος για ασέλγεια στην ανιψιά του ο δάσκαλος, αθώος για τον βιασμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Ένοχος για ασέλγεια στην ανιψιά του ο δάσκαλος, αθώος για τον βιασμό

Δικαστική αίθουσα
EUROKINISSI

Ποινή κάθειρξης 12,5 ετών επιβλήθηκε σε 61χρονο δάσκαλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση σε ασέλγεια στην ανιψιά του, όταν εκείνη ήταν ανήλικη, αλλά και για κατοχή πορνογραφικού υλικού. Κρίθηκε αθώος ωστόσο για την κατηγορία του βιασμού. Τον είχε καταγγείλει η κοπέλα ηλικίας σήμερα 29 ετών όταν αποφάσισε μετά από 14 χρόνια να αποκαλύψει όσα βίωσε όταν ήταν ανήλικη.

Ο δάσκαλος και διευθυντής δημοτικού σχολείου της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την καταγγελία είχε ξεκινήσει να ασελγεί εις βάρος της από την ηλικία των εννέα ετών έως το 14 έτος της ηλικίας της.

Ύστερα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης δεν αναγνώρισε στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό όρους ενόψει του Εφετείου.

Του τέθηκαν ωστόσο περιοριστικοί όροι που αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του και την απαγόρευση κάθε μορφής επικοινωνίας με την εγκαλούσα.

Ο κατηγορούμενος δάσκαλος, που υπήρξε διευθυντής σε δημοτικό σχολείο σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL