Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Ξενοδοχοϋπάλληλοι / Απεργούν για υπογραφή συλλογικής σύμβασης και ουσιαστικές αυξήσεις 
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ξενοδοχοϋπάλληλοι / Απεργούν για υπογραφή συλλογικής σύμβασης και ουσιαστικές αυξήσεις 

Ξενοδοχοϋπάλληλοι Τιτάνια
(902.gr)

Σε 24ωρη απεργία έχουν κατέβει σήμερα Παρασκευή οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής, με βασικό αίτημα την υπογραφή τοπικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης. Σε εξέλιξη είναι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Τιτάνια» στην Πανεπιστημίου, στην οποία έχουν καλέσει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και επιχειρησιακά σωματεία.

Από νωρίς παρεμβάσεις έγιναν σε μια σειρά ξενοδοχεία, όπως Ιντερκοντινένταλ, Royal Olympic, Athens Marriott. Με πορεία, οι απεργοί έφτασαν στο «Τιτάνια», στο οποίο οι εργαζόμενοι έχουν ήδη οργανώσει το προηγούμενο διάστημα κινητοποιήσεις.

«Δεν πάει άλλο με την εντατικοποίηση, σε μια σεζόν που σπάει ρεκόρ εμείς να σπάμε την μέση μας. Δεν πάει άλλο με τα ψίχουλα που παίρνουμε, που πλέον δεν φτάνουν ούτε για τις 2 πρώτες εβδομάδες. Δεν θέλουμε πολύ απλά να νιώθουμε σκλάβοι. Έχουμε αξιοπρέπεια και λέμε ως εδώ!» τονίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Πέρα από την υπογραφή τοπικής ΣΣΕ στα ξενοδοχεία της Αττικής με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διασφάλιση του 5ημερου 8ωρου χωρίς καμία διευθέτηση στο χρόνο εργασίας, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ζητούν προσλήψεις και κάλυψη όλων των θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση και συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ζητούν ακόμη να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, και ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα των μαγείρων, καμαριερών, επαναφορά των ειδικοτήτων που ήταν ενταγμένες μέχρι το 2012.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL