Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.6°C22.4°C
4 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.7°C
3 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C19.4°C
5 BF 83%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.1°C16.9°C
3 BF 63%
Εμβόλιο / Αλαλούμ με την 4η δόση και τις ηλικίες 30-59
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβόλιο / Αλαλούμ με την 4η δόση και τις ηλικίες 30-59

Νοσοκόμα κρατάει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

Σύγχυση επικρατεί στις ηλικίες 30 έως 60 ετών μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Εμβολιασμού που εισηγείται να κάνουν την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά το γεγονός ότι η ανακοίνωση ήρθε εν μέσω μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας, εντούτοις μόνο μπέρδεμα προκαλεί στους πολίτες καθώς αναφέρει ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα για την αποτελεσματικότητα της τέταρτης δόσης στους κάτω των 60.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι «αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτέρα 27-06-22».

Διευκρινίσεις επιχείρησε να δώσει η Μίνα Γκάγκα, χωρίς ωστόσο να κάνει σοφότερους τους πολίτες που αγωνιούν βλέποντας την πανδημία να επελαύνει και την κυβέρνηση για άλλη μία φορά να σφυρά αδιάφορα.

«Η Επιτροπή λέει ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 που υπάρχουν δεδομένα. Δεν έχει σύσταση για τους μικρότερους σε ηλικία, αλλά επειδή πολλοί νιώθουν πιο προστατευμένοι, η Επιτροπή είπε ότι μπορούν να το κάνουν» σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας μιλώντας στο Mega.

Η ίδια, ως γιατρός, δεν θα σύστηνε τον εμβολιασμό σε κάποιον που η ηλικία του δεν το απαιτεί, εκτός και αν ένιωθε φοβισμένος. «Αν μου πείτε ότι φοβάστε πολύ, θα σας πω πηγαίντε κάντε το», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL